GÜNCEL Haber Girişi : 12 Haziran 2022 18:20

Müzisyen Çetin Adığüzel, “Yöresel Değerler” programında Kars’ı temsil etti

Müzisyen Çetin Adığüzel, “Yöresel Değerler” programında Kars’ı temsil etti
Müzisyen Çetin Adığüzel, “Yöresel Değerler” programında Kars’ı temsil etti KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Müzisyen Çetin Adığüzel, “Yöresel Değerler” programında Kars’ı temsil etti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Hanımeli Mutfağı yöneticisi Müzisyen Çetin Adığüzel, Kültür Bakanlığı Milli Kütüphane’de yapılan “Yöresel Değerler” adlı programa katılarak Kars yöresine ait eserleri seslendirdi. Muğam başta olmak üzere 6 eser okuyan Adığüzel, 50’nin üzerinde katılımcı arasında Kars’a ve kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi,

Çetin Adıgüzel, “Türkiye’nin her yerinden 50’nin üzerinde katılımcı mülakat komisyonun karşısında bilgi ve becerilerini sergiledi. Komisyonun sırayla salona aldığı katılımcıların her biri 5 ila 10 dakika arası zaman dilimi içerisinde dışarı çıkarken ben aşağı yukarı yarım saate yakın kaldım. Kars’ın kültürünü, oyunlarını, medeniyetini, yörede unutulmaya yüz tutmuş türkülerimizi aktardım. Yörenin halk oyunlarını birebir anlattım ve soru-cevap şeklinde geçen bu güzel karşılıklı bilgi alışverişinde hazırladığım üç eserden fazla eser okuttular. Muğam başta olmak üzere 6 eser okudum. Deyim yerindeyse mülakat heyeti ben bırakınca ayakta alkışladılar. Kars’ımıza ve şahsıma çok ciddi ilgi gösterdiler. Bu gurur verici gelişmeler beni çok mutlu etti.

Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği “yöresel değerler” adlı bu projede yer aldığım ve beğenilerini benimle paylaşan jüri heyetine, serhat şehrimiz Kars adına ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Av.Cengiz Şıklı 12 Haziran 2022 21:08

    Sevgili Çetin bey şehrimle ve şahsınızla gurur duyuyorum.Sizi gençlik yıllarımdan beri tanıyıp dost ve arkadaş olduğunuz günden beri hep saygı ve hayranlıkla izledim Sesin ve canın varolsun.! Aşk osun Çetin can Aşk olsun!