SİYASET Haber Girişi : 08 Haziran 2019 12:00

Nagehan 'Kürt sorununun çözümü bağlamında' dedi: Tuhaf bir şeyler oluyor Ankara’da

Nagehan 'Kürt sorununun çözümü bağlamında' dedi: Tuhaf bir şeyler oluyor Ankara’da
Habertürk'ün yandaş yazarı Nagehan Alçı, "AK Parti şu an tek başına iktidar değil ve ülkeyi yönetirken koalisyon içinde olduğu kimi ‘devlet güçleri’ Kürt meselesinin özgürlükçü yöntemlerle çözülmesini istemiyor" dedi.

Nagehan Alçı, Habertürk'te "Tuhaf bir şeyler oluyor Ankara’da" başlığıyla yayımlanan yazısında "Şu sıralar herkes İstanbul seçimlerine odaklanmış durumda olduğu için gözlerden kaçıyor ama Kürt meselesinin çözümü bağlamında Türk devleti içinde ben tuhaf itişmeler gözlemliyorum" ifadesini kullandı.

Alçı şöyle devam etti:

"Son gelişmeler üzerinde düşünelim… AK Parti-MHP ittifakının İstanbul adayı Binali Yıldırım Diyarbakır’da müthiş özgürlükçü bir miting yaptı. O mitingde Kürdistan kelimesini telaffuz etti. PKK’yı da iki defa Kürt yurttaşların kullandığı şekliyle ifade etti.

Biliyorsunuz, bir süre önce de Abdullah Öcalan ile avukatları düzenli görüşmeye ve kamuoyuna bu yolla mesaj iletmeye başladılar. Öcalan ile Türk devleti arasında yeni bir durum oluşuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.