BÖLGE Haber Girişi : 24 Şubat 2021 23:23

Narman Hayvanseverler Ekibi kar kış dinlemiyor

Narman Hayvanseverler Ekibi kar kış dinlemiyor
Narman Hayvanseverler Ekibi kar kış dinlemiyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Narman Hayvanseverler Ekibi kar kış dinlemiyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK DUYARLI DAVRANIŞ

Erzurum'un Narman ilçesinde, Kur'an Kardeşliği Derneği başta olmak üzere, Milli Doğruluş Hareketi, Diriliş'ten Kuruluş'a Hareketi, Narman Halk Meclisi ve Narman Dava Adamları Ekibi gibi birçok sivil oluşumun kurucusu, öncüsü ve yöneticisi olan siyasetçi Mustafa Altunok tarafından, yine bir ilke imza atılarak Narman Hayvanseverler Ekibi kuruldu. Türkiye çapında örnek olacak böyle bir projenin mimarı ve uygulayıcısı olan Mustafa Altunok, kendisine uzattığımız mikrofonumuza şunları söyledi: 'Bizler 2007 yılında Narman'da birkaç arkadaşımızla birlikte 'Kur'an Kardeşliği' adında bir hareket başlattık. Büyük ve zorlu bir mücadelenin sonunda, bu hareketi resmileştirip derneğe dönüştürdük. Kur'an Kardeşliği Derneği adındaki bu sivil toplum kuruluşundaki amacımız, hayatın her alanında Kur'an merkezli projeler üretip çalışmalar yapmaktı. Bunların başında ise ilmî faâliyetler geliyordu. Yıllarca gece gündüz demeden Kur'an'ın anlaşılıp yaşanması adına dersler, sohbetler, konferanslar, seminerler ve mitingler düzenledik. Özellikle gençlerle ilgilenerek onların kötü alışkanlıklarından kurtulup insanî, dinî ve millî bir bilince ulaşmalarına aracı olduk. Bu anlamda esrar ve eroin gibi her türlü uyuşturucuya karşı çok ciddi bir mücadele sergiledik. Küskünleri barıştırma faâliyetlerimizle, dargın olanların arasını düzeltmeye gayret ettik. Kan Davası'na dönüşecek bazı olaylara müdahale edip engel olduk. Psikolojik sorun yaşayanlara destek olup, yalnızlık saplantısına kapılmalarına mani olduk. Özellikle yetimler olmak üzere gerek merkezdeki gerekse tüm köylerdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize nakit, gıda, eşya, elbise, oyuncak ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Fakat yardım yaptığımız hiç bir kişinin ya da ailenin, rencide olmaması için asla ismini açıklamadık ve resmini yayınlamadık. Eğitime katkı için okullara araç gereç desteği sağladık.

Bu ve benzeri onlarca konuyla ilgili projeler üretip çalışmalar gerçekleştirdik. Akabinde ise bu hizmetleri daha da arttırmak amacıyla siyasete girip, 2019 yılındaki yerel seçimlerde Narman Bağımsız Belediye Başkan Adayı olduk. Şu anda yoğun olarak siyasî faâlitetlerimizi yürütmekte ve bir sonraki seçime hazırlanmaktayız. Kısacası bizler, Kur'an merkezli bir anlayışla başta siyaset olmak üzere hayatın ilim, eğitim, ekonomi, medya, kültür ve yardımlaşma gibi her alanında halkımıza hizmet etmek için kurulmuş bir ekibiz.

İşte bu hem 'sokak hayvanları' hem de 'yabani hayvanlar' için yaptığımız çalışmalar, yıllardır ortaya koyduğumuz projelerimizden biridir. Şimdi ise bu projeyi daha da geliştirip sistematik bir hale dönüştürdük. Şöyle ki bunun için 'Narman Hayvanseverler' adıyla özel bir ekip kurduk. Amacımız bu çalışmayı iyice geliştirip, Narman Hayvan Barınağı açmaktır. Ekibimiz şu anda sık sık Narman'ın tüm mahalle, sokak ve caddelerini dolaşmakta, kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarına ekmek, yemek ve mama vermektedir. Ayrıca ilçe dışına da çıkıp, yabani hayvanlar için araziye et ve yem bırakmaktadır. Bu vesileyle tüm halkımıza sesleniyor, evlerinin yakınındaki sokak hayvanlarına yönelik daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Unutmayalım ki merhamet etmemiz gereken bir varlığın, özelde insan veya hayvan olmasının bir önemi yoktur. Acıyı hissedip hissetmiyor oluşunun önemi vardır. Hayvanlar da tıpkı bizim gibi can taşımakta ve acıyı hissetmektedirler. Lütfen onlara karşı daha merhametli olalım ve o masum canlara işkence edenlere engel olalım.

Bizler 'davamız hak, derdimiz halk' sloganıyla yola çıkmış bir ekip olarak, hedefimizden asla dönmeyecek ve hiç kimseden her hangi bir ücret beklemeden son nefesimize kadar bu uğurda mücadele sergilemeye devam edeceğiz inşâallah. Gerek ekibimizdeki arkadaşlarıma gerekse tüm duyarlı dostlarıma teşekkür ediyor, halkımıza en samimi duygularımla selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sözlerime, yazmış olduğum şu şiirle son vermek istiyorum:

‘Hep Sevelim Koruyalım, Ne Olur Şu Hayvanları’

Hak yaratmış bin bir alım,

Gel şu çağrıya uyalım.

Kedi, köpek, serçe, arı,

Hep sevelim koruyalım,

Ne olur şu hayvanları!

***

Ne şöhrette, ne de ünde,

Huzur var gülen yüzünde,

Halifeyiz yeryüzünde,

Hep sevelim koruyalım,

Ne olur şu hayvanları!

***

Yorulan kalp, dizim değil,

Bu bir resim, çizim değil,

Dünya yalnız bizim değil,

Hep sevelim koruyalım,

Ne olur şu hayvanları!

***

Biraz vicdan, biraz da ar,

Şimdi nasıl da açtırlar,

İnan bize muhtaçtırlar,

Hep sevelim koruyalım,

Ne olur şu hayvanları!

***

Gâh sürünür, gâh sekerler,

Ne biçerler, ne ekerler,

Daima acı çekerler,

Hep sevelim koruyalım,

Ne olur şu hayvanları!

***

Merhamettir insanda şan,

Sen de zulme yürekten yan,

Onlar da kul, onlar da can,

Hep sevelim koruyalım,

Ne olur şu hayvanları!

Mustafa Altunok

'Yazar-Şair-Siyasetçi'

(Narman Hayvanseverler Ekibi'nin Kurucusu)

(BA-BA-S)  ERZURUM / NARMAN (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.