GÜNCEL Haber Girişi : 16 Mayıs 2022 22:35

NATO’nun Yeni Üyeleri İsveç ve Finlandiya

NATO’nun Yeni Üyeleri İsveç ve Finlandiya
NATO’nun Yeni Üyeleri İsveç ve Finlandiya KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

NATO’nun Yeni Üyeleri İsveç ve Finlandiya

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu yazdı:

Rusya’nın Ukrayna işgali ile başlayan NATO tartışmaları sıcaklığını korurken, biranda NATO İsveç ve Finlandiya’yı ittifaka dahil etmek istediğini açıkladı. Bu açıklamadan hemen sonra İsveç ve Finlandiya, resmi olarak başvuru yapacaklarını duyurdu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta PKK ve FETÖ olmak üzere, terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle, bu iki ülkenin üyeliğine “Olumlu bakmadığını” açıkladı. Bu açıklama NATO ve üye başvurusu yapacak olan İsveç ve Finlandiya’nın hoşuna gitmemiş olsa da Türkiye bu duruşunu değiştirmeyecek. Türkiye’nin sert tepkisinin birçok nedeni var…-Türkiye son 40 yıldır dış güçlerin maşası olan bölücü terör örgütü PKK ile mücadele etmektedir…Bu uğurda binlerce ŞEHİT verdi…

PKK terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından biri İsveç diğeri ise Finlandiya’dır…Ayrıca Türkiye’de bölücülük faaliyetlerine ortak olan, kripto bir çok örgüt mensubu siyasetçi, akademisyen, iş insanı ve öğrenci gibi terör seviciler Türkiye’de yargılanacaklarını haber aldıkları an ya meşru yada gayrı meşru yollardan bu iki ülkeye sığınmaktalar… Dünyanın en sinsi terör örgütü FETÖ üyeleri, İsveç’te serbestçe dolaşıyor. Türkiye’nin taleplerine rağmen FETÖ üyeleri iade edilmiyor. FETÖ ve PKK terör örgütünün azılı teröristleri bu iki ülkede rahatça dolaşmakta hatta bunların desteklediği PKK ile bağlantılı 6 milletvekili an itibariyle İsveç parlamentosunda bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın sınır ötesinde (Irak ve Suriye) yaptığı operasyonlarda, terör örgütü PKK’nın elinde birçok İsveç yapımı At-4 roketatarları ele geçirildi. PKK terör örgütünün İsveç yapımı At-4 roketatarla askerlerin şehit edildiği saldırılarda kullanıldığı tespit edildi. İsveç ve Finlandiya terör örgütü PKK’yı destekleyen ve öven mitingler yapılmasına izin veriliyor. Terör örgütü kendi paçavraları ve terörist başı katil Abdullah Öcalan’ın posterleri ile bu ülkelerde rahatlıkla Türkiye’ye karşı miting, toplantı, protestolar yapabilmektedir.

İsveç diğer birçok ülke gibi PKK’yı terör örgütü olarak tanımlasa da Türkiye’nin resmî belgelerle talep etmesine rağmen, PKK üyelerini Türkiye’ye teslim etmiyor. İsveç PKK ile ilişkisini o kadar ilerletmiş durumda ki İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde 2020 ve 2021’de, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’yi ziyaret etti. Bununla yetinmeyen İsveç bakan; terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye yılda 376 milyon dolar yardım yapacaklarını açıkladı. Türkiye düşmanı bakan Ann Linde, Türkiye'nin beka meselesi olan ve bir terör devleti oluşmasına engel olmak için Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı başlattığı askeri operasyonlardan sonra, Avrupa Birliği ülkelerine "Türkiye'ye silah ambargosu koyun" dedi. İsveç, Türkiye'ye silah ambargosunu ilk uygulayan Avrupa Birliği ülkelerinden biri oldu. Açıktan terör örgütlerine ev sahipliğini yapan, her türlü desteği sağlayan hatta bazen terör örgütlerinin sözcülüğünü yapan ve daha bunun gibi birçok sebepten ötürü Türkiye bu ülkelerin NATO üyeliğini istememektedir… Peki Türkiye’nin bu haklı duruşuna rağmen üyelik başvuruları NATO tarafından red olur mu? Bana göre red olmayacak… Çünkü söz konusu FETÖ ve PKK terör örgütlerinin en büyük destekçileri zaten NATO’nun hali hazırda olan üyeleri hatta kurucularıdır… ABD başta olmak üzere NATO üyesi Avrupa ülkelerinin tamamı YPG/PYD/SDG terör örgütünün, PKK terör örgütünün Suriye’deki şubesi olduğunu net bir şekilde bilmekteler.

Aynı NATO üyesi ülkeler Suriye iç savaşının başladığı tarihten itibaren Türkiye’nin Suriye sınırındaki yerleşim yerlerine PKK/YPG/PYD terör örgütlerinin roketli saldırılarına maruz kaldığını ve bu kalleş saldırıların sonucunda çok sayıda insanın katledildiğini çok iyi bilmekteler. Ama hedef Türkiye olunca hep üç maymunu oynadılar oynamaya devam etmekteler. Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti oluşturmak isteyen bebek katili PKK terör örgütüne karşı Türkiye’nin başlatmış olduğu operasyonlar döneminde birçok ülke NATO üyesi Türkiye’ye silah satışını yasakladıklarını ardı ardına açıklarken diğer taraftan ise PKK/YPG /PYD terör örgütüne her türlü silah yardımı yapmaya devam ettiler! Suriye kuzeyindeki PKK'lı teröristlere ABD tarafından 2013 yılından beri silah ve mühimmat desteği yapılmaktadır. ABD ordusu, o günden bugüne yaklaşık 30 bin TIR ve 7 bin kargo uçağı dolusu silah, araç, teçhizat ve cephaneyi PKK/YPG terör örgütüne teslim etti/etmeye devam ediyorlar. SÖZÜN BİTTİĞİ YER…

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.