SİYASET Haber Girişi : 23 Mart 2023 00:14

Nuran Coşgunaras AK Parti Kars Milletvekili aday adayı

Nuran Coşgunaras AK Parti Kars Milletvekili aday adayı
Nuran Coşgunaras AK Parti Kars Milletvekili aday adayı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Nuran Coşgunaras AK Parti Kars Milletvekili aday adayı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti’nin kuruluşundan beri Kadın Kolları, Yerel Yönetimler, Siyasi Hukuki İşler, Seçim İşleri ile Merkez İlçe Başkanlığında Sosyal İşler Birim Başkanlıkları görevlerinde bulunan Nuran Coşgunaras AK Parti Kars Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

NURAN COŞGUNARAS KİMDİR?

1971 yılında Kars’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladıktan sonra 1989 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik Programında Yükseköğrenimini tamamladı. Evli ve 2 çocuk annesidir. Öğrenmenin her yaşta gerekli olduğuna inanan bir insan olarak şu anda halen Anadolu Üniversitesi 4.sınıf Lisans öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

1989 yılından beri Kars Halk Eğitim Merkezi’nde çeşitli branşlarda Usta öğreticilik yaptı. 2010 yılında Karslı bir kadın girişimci olarak KOSGEB desteği ile kendi işletmesini açtı. Çocukluk yıllarından beri aşina olduğu Halı Dokumacılığı Sanatını hem bir usta öğretici hem de bir emekçi olarak devam ettiren Nuran COŞGUNARAS; Kars Kafkas Halısının tanıtımı için, çeşitli projelerde ( Bir Usta Bin Usta Kars) yer alarak, belgesel ( İlmek İlmek Kars Belgeseli) yapılmasına destek olarak ve çeşitli televizyon programları aracılığı ile öncülük etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde,  idari görevlerde bulunarak ve gönüllü faaliyetler sağlayarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin, yetim çocukların, mülteci aileler ve engelli bireylerimizin yanında olmuştur. Halen çeşitli vakıf ve derneklerde aktif olarak görevlerine devam etmektedir.

AK Parti’nin kuruluşundan beri Recep Tayyip Erdoğan Davasında, Kadın Kolları, Yerel Yönetimler, Siyasi Hukuki İşler, Seçim İşleri ile Merkez İlçe Başkanlığında Sosyal İşler Birim Başkanlıkları görevlerinde bulundu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.