KARS Düzenleme Tarihi : 13 Ekim 2020 23:25 Haber Girişi : 13 Ekim 2020 23:26

Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyeri

Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyeri
Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyeri KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyeri Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyeri

Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyeri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın meşhur gravyer peynirinin 100 kiloluk bütün hali, ağırlığı ve görünümüyle büyük dikkat çekiyor. 2.5 ton sütten elde edilen 100 kiloluk gravyerin kilosu 100 TL’den satılıyor. 1 kilogramında 25 litre süt kullanılan gravyer 1’er, 2’şer ve 3’er kiloluklara ayrılıyor.

Dev gravyer peynirinin kesilmesi de maharet istiyor. İki saplı bıçağın keskin ve sağlam olması gerekiyor. İki kişi, güçlükle kaldırdıkları gravyeri dik olarak tutuyor, usta da itinayla 100 kiloluk gravyeri ikiye bölüyor.

Hile kabul etmeyen ve peynirlerin kralı olarak tanımlayan iki yıllık gravyer peynirini satış için keserek ikiye ayıran Taşkın Ticaret sahibi Tarık Boy, daha sonra peyniri 1’er, 2’şer ve 3’er kiloluklara ayırıyor. Kilolara ayrılan peynirleri vakumladıktan sonra hem işyerinde satıyor hem de kargoyla müşterilerine gönderiyor.

Tarık Boy, “Kars’ımızın meşhur gravyer peyniri 100 kg’dır. 2.5 ton sütten elde ediliyor. 1 kg üretiminde 25 litre süt kullanılıyor. Kilosu 100 TL’den satılıyor. Gravyer peyniri Türkiye’de yalnızca Kars’ta üretiliyor. Hiçbir hata ve hile kabul etmeyen peynir çeşididir. Ormanların kralı Arslan peynirlerin kralı Kars Gravyer peyniridir” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.