KARS Haber Girişi : 10 Ekim 2016 17:05

Osman Nuri Bakırcı Selim İmam Hatip Lisesi inşaatı tamamlandı

Osman Nuri Bakırcı Selim İmam Hatip Lisesi inşaatı tamamlandı
Osman Nuri Bakırcı Selim İmam Hatip Lisesi inşaatı tamamlandı

DATA[

Osman Nuri Bakırcı Selim İmam Hatip Lisesi inşaatı tamamlandı

İstanbul’un Esenyurt ve Beylikdüzü’nde kat, kat site binalar yaptırarak müşterilerini ev sahibi eden ünlü iş adamı Erzurumlu hayırsever Osman Nuri Bakırcı tarafından Kars’ın Selim ilçesinde yaptırılan Osman Bakırcı Anadolu Lisesi’nin inşaatının tamamlandığı belirlendi.

“Okulunu Yap Adını Yaz” kampanyasına çok duyarlı davranan Türkiye’nin mağdur illerinde okullar yaparak eğitime katkı sunan işadamlarına örnek bir davranışta bulunan Osmanlı İnşaatın yönetim kurulu başkanı Osman Nuri Bakırcı, “Şirket olarak şimdiye çok sayıda okulu eğitime kazandırdık” dedi.

İSTANBUL (KHA). SN. BAKIRCI NEDEN EĞİTİME BU KADAR KATKI SUNUYORSUNUZ?

O. BAKIRCI: Kars Valimizin bir sözü var “para kazanmak kolay, önemli olan o parayı haklı yere doğru harcamaktır.” Bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktör eğitimdir. Biz Osmanlı İnşaat olarak İstanbul’un çeşitli yerlerinde okullar, sağlık ocakları yaptık. Diğer pencereden baktığımızda Anadolu’da kaliteli eğitimin başlaması için okullara ihtiyaç olduğunu görünce yönümüzü Anadolu’ya çevirdik ve Türkiye’nin mağdur olan bölgelerini tespit ederek buralarda ilköğretime ağırlık veren okular yapmaya başladık. Önceliğimiz Doğu Anadolu

Yaptığımız araştırmalar sonucunda Bölge seçiminde özellikle Kars ve Hakkari bölgelerini tercih ettik. Çünkü buralarda eğitim seviyesi çok düşük, bizde eğitimin seviyesini yükseltmeyi amaçladığımız için olanaklarımızı bu bölgelere sevk ettik. Türkiye olarak eğitimin oranını ne kadar yükseltirsek o kadar çok ilerleme kaydederiz. Bugün eğittiğimiz nesiler yarın bize ödül olarak dönecektir. Bunun dışında ülkemizde dar bir boğazdan geçiyor, bu süreci el, el verip hep birlikte aşmalıyız. Hükümetimizin karalı davranışını takdir ediyor ve destekliyorum. Elimizden ne gelirse yapmaya da hazırız.

İSTANBUL (KHA) : ANADOLU DIŞINDA İHTİYAÇTAN DOLAYI EKSİK OKUL YAPMA TALEBİ VAR MI?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.