ASAYİŞ Haber Girişi : 04 Nisan 2018 10:13

Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı

Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı
OTİZM ULUSAL EYLEM PLANI İL İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı

KAFKAS HABER AJANSI

OTİZM ULUSAL EYLEM PLANI İL İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü faaliyetleri kapsamında; 3 Aralık 2016 tarihinde yürürlüğe giren “Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı” çalışmaları doğrultusunda Vali Yardımcısı Serdar DEMİRHAN başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı salonunda “Otizm İl İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapılmıştır. Toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın ACAY, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Cemalettin GÜVEN ve Yener KAYA, İl Sağlık Müdürü Aytaç KESGİN, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Hüseyin AKTURAN, Kars Belediye Başkanlığı temsilcisi Tarkan ALTUN, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Müslüm KILIÇOĞLU, İş- Kur İl Müdürlüğünden Abdulmennan EFE, Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ebru AKÜZÜM, Türkiye Otizm Meclisi Temsilcisi İlknur TERCAN ve STK temsilcisi Neval ERDOĞDU katıldı.

Otizm Ulusal Eylem Planının anlaşılması, kurumların görevlerinin paylaşılması ve plan çerçevesinde il yerelinde yapılacak çalışmaların planlanması amacıyla yapılan toplantıda Psikolog Ebru AKÜZÜM Ulusal Eylem Planına ilişkin bir sunum yaptı. Türkiye Otizm Meclisi temsilcisi İlknur TERCAN toplantıya katılanlara Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda bilgi vermiştir. 6 ayda bir yapılacak olan İl İzleme ve Değerlendirme toplantısı bir sonraki toplantıya kadar kurumlarca eylem planında belirtilen görevlerinin yerine getirilmesi ve bilgi paylaşımında bulunulmak üzere kurul başkanı Vali Yardımcısı Serdar DEMİRHAN tarafından sona erdirildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.