KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2021 00:56

Oyuncaklar Muhsin Abiden

Oyuncaklar Muhsin Abiden
Oyuncaklar Muhsin Abiden KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Oyuncaklar Muhsin Abiden

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Çocuklara oyuncak dağıtan işadamı Muhsin Şaşmaz”ın hedefi 1000 köy

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Genel Başkanı Erkan Koçali ile birlikte Kars’ın Arpaçay ilçesinin Karakale köyüne giden İşadamı Muhsin Şaşmaz çocuklara oyuncak, ayakkabı ve kitap dağıttı. KARPAT yönetim kurulunda da görev alan Şaşmaz hedeflerinin bin köye ulaşmak olduğunu, şu ana kadar ise 500 köye ulaştıklarını söyledi.

Çocukken köyünde oyuncağı olmadığından karpuz kabuklarından oyuncak tasarlayan İşadamı Muhsin Şaşmaz, hedefindeki 1000 köyü tamamlamak için ülkenin dört bir yanını karavanıyla dolaşıyor. Köylere ulaşarak çocukları oyuncak, kitap ve giysilerle sevindiren Şaşmaz şu ana kadar 500 köye gidebildi.

“Çocuklar gülerse dünya güler” sloganı ile başladığı yolculuğuna Kars’ın Arpaçay ilçesinin Karakale köyünde devam etti. Karakale köyünde dünyaya gelen KARPAT Genel Başkanı Erkan Koçali ile birlikte köye giden İşadamı Muhsin Şaşmaz, çocuklarla buluşup tanıştı.

Şaşmaz daha sonra KARPAT Genel Başkanı Erkan Koçali ve KARAT yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çocuklara oyuncak, kitap ve ayakkabı dağıttı.

Hedefinin 1000 köy, 100 bin çocuk olduğunu belirten İşadamı Muhsin Şaşmaz, “Hedefimize ulaşmak için tabii ki köy köy dolaşıyoruz. Bugün de buradaki çocukların bir nebzede olsa yüzlerini güldürmek istedik. KARPAT Genel Başkanımla birlikte çocukların hediyelerini takdim ettik. Geleceğimiz olan çocuklara bizim borcumuz diye düşünüyorum ben bunu, çocuklarımıza yatırım yapmalıyız diye düşünüyorum. Bizim elimizden gelen de bu, projemizin adı zaten ‘Oyuncaklar Muhsin abiden’, ‘Çocuklar gülerse dünya güler.’ Çocukları güldürmeye çalışıyoruz. Her zaman dediğim gibi parasını vermeyen çocuklar da düdük çalabilsinler. Ben onu istiyorum. Çünkü onlar çocuk, iyilik bulaşıcıdır. 81 ilde 81 Muhsin abi istiyoruz ki ülkemizdeki bütün çocukların yüzü gülsün. Onların gönlüne girelim. Onlara iyiliği bulaştıralım, aşılayalım. Son olarak şunu demek istiyorum. Gösterecek eşyalarım yok benim, anlatacak hikayelerim var. Onun için çocuklar biriktirdim yüreğimde” dedi.

KARPAT Genel Başkanı Erkan Koçali de doğup büyüdüğü köyünde olmaktan ve böylesine anlamlı bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çocuklar ve aileleri de Muhsin Şaşmaz ve hemşehrileri Erkan Koçali’ye teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.