EĞİTİM Haber Girişi : 22 Mayıs 2022 00:43

Özel gereksinimli öğrenciler için farkındalık etkinliği

Özel gereksinimli öğrenciler için farkındalık etkinliği
Özel gereksinimli öğrenciler için farkındalık etkinliği KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Özel gereksinimli öğrenciler için farkındalık etkinliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın ilk özel eğitim meslek okulu olan ve bu yıl yüz yüze eğitime başlayan Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu, Fahrettin Kırzıoğlu Bilim Sanat Merkezinde özel gereksinimli öğrencilerin yaptığı ürünlerin sergilendiği bir kermes düzenledi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice'nin katılımlarıyla düzenlenen ve özel gereksinimli bireylere fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini göstermeyi amaçlayan etkinlikte Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu'nun özel öğrencilerinin müzik dinletisinin yanı sıra Fahrettin Kırzıoğlu Bilim Sanat Merkezi öğrencileri de müzik dinletisi ile etkinliğe katıldı.

Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kars-ı Dilbeste Topluluğu da organizasyona müzik ve dans gösterileriyle renk kattı.

Etkinlikte Engelliler Haftası Kapsamında yapılan spor müsabakalarında dereceye giren Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine madalyaları takdim edildi.

Ayrıca okul müdürü İbrahim İlgar tarafından Kars-ı Dilbeste Topluluğu'nun kurucu hocası Doç. Dr. Sibel Polat'a grubun kente yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim müdürü Aydın Acay, "İlimizde hizmet veren özel eğitim meslek okulu gibi okullar böyle özel çocuklarımız için bir fırsattır. Bu okulda eğitim gören öğrencilerimiz hem sosyalleşme anlamında hem de mesleki anlamda kendilerini geliştirme fırsatı yakalamakta ve mezun olduklarında istihdama katılma fırsatı elde etmektedirler." diyerek katılımcılara ve öğrencilere teşekkür etti.

Müzik dinletilerinin ardından açılışı yapılan kermeste Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin yaptığı ürünler beğeniye sunuldu ve gelirleri çocukların eğitiminde kullanılmak üzere satışa çıkarıldı.

Etkinliğe, Fahrettin Kırzıoğlu Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ali Kasım Bulut, ÖNDER İl Temsilcisi Abdulkerim Yusufoğlu, Kars-ı Dilbeste Topluluğu kurucusu Sibel Polat, özel gereksinimli çocukların aileleri de katıldı.

Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu özel eğitim öğretmeni Recep Doğan'ın konuşması:

Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu bakanlığımızın 2019 yılında hedeflediği ‘Her ile bir özel eğitim meslek okulu’ projesi kapsamında 2020 yılının başında ilimizin ilk ve tek özel eğitim meslek okulu olma özelliği ile öğrencilerine kapılarını açmıştır.

Okulumuz ilk yılında pandemi dolayısıyla yüz yüze eğitime düzenli olarak devam edememiştir. Ancak 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yeni atanan idareci ve öğretmenleri, donatımı yapılan atölye ve sınıflarıyla birlikte büyük bir heyecanla eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzda hâlihazırda 3 özel eğitim sınıfı,1 bilişim teknolojileri atölyesi ve 1 mobilya ve iç mekan tasarımı atölyesi bulunmaktadır. Bunun yanısıra el sanatları atölyesininde donatımı yapılmış olup önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacaktır.

Okulumuzda hafif düzey zihin ve otizm tanılı öğrenciler eğitim almaktadır. Ancak talep olması halinde hafif düzeyde işitme ve görme engelli öğrencilere de okulumuzda eğitim verilebilmektedir.

Daha fazla teknik bilgi vererek sizleri yormak istemiyorum. Bugün burada bu güzel okulun güzel öğrencilerinin atölyelerimizde yaptıkları-emek ettikleri ürünleri sizlere sergileyeceğiz. Okulumuzdaki görevimize başladığımızdan bu yana idarecilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte özel öğrencilerimizi sosyalleştirmek, onlara mesleki bilgi ve deneyim edindirmek için canla başla uğraşıyoruz. Sene başında planladığımız bu kermesi heyecanla bekledik ve sonunda bizim için çok özel olan bu gün geldi çattı. Umarım sizlerde hem sizler için hazırlamış olduğumuz programımızı hem de ürünlerimizi beğenirsiniz ve heyecanımıza ortak olursunuz.

Sözlerime Dolunay Derneği başkan yardımcısı Faruk Ocak’ın 3 Aralıkta okulumuzda düzenlenen programda ifade ettiği ve beni de çok etkileyen bir sözüyle son vermek istiyorum.

‘Biz akvaryumlara hapsedilmiş balıklar olmak istemiyoruz. Sizinle birlikte denizlerde okyanuslarda özgürce yüzmek istiyoruz.’

Bu sözden de yola çıkarak çocuklarımıza fırsat ve destek verildiğinde hayatın her alanında bizimle beraber özgür, bağımsız, mutlu ve başarılı bir yaşam süreceklerine inancımız tamdır.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.