KARS Haber Girişi : 09 Nisan 2020 02:22

Prof. Dr. Ali Osman Engin’in kaleminden 10 Nisan Polis Haftası

Prof. Dr. Ali Osman Engin’in kaleminden 10 Nisan Polis Haftası
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Prof. Dr. Ali Osman Engin’in kaleminden 10 Nisan Polis Haftası

Prof. Dr. Ali Osman Engin’in kaleminden 10 Nisan Polis Haftası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Prof. Dr. Ali Osman Engin’in “TÜM EMNİYET TEŞKİLATI MENSUPLARIMIZIN POLİS HAFTASI VE 10 NİSAN POLİS GÜNÜNÜ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM” yazısı:

Ülkemizde yaşayan herkesin, her vatandaşın mal ve can emniyetini sağlayan; hırsızı, arsızı, tefeciyi, ahlâksızı, vicdansızı, ipsizi, sapsızı ve de hainleri devlet, kanun, nizam, hak, adalet ve  şaşmaz iradesiyle bağlayan civanmert ve serden geçti vatan ve millet evlatlarına selam olsun!.. Berat Kandiliniz Mübarek olsun!

Polis haftanızı ve 10 Nisan Polis gününüzü yürekten kutluyorum. Rabbim sizleri korusun, size eyri ve hor bakan kem gözler kurusun kör olsun. Vatan ve millet adına hiç tereddüt etmeden toprağın kara bağrında sıra dağlar oldunuz. Size yer mi yok, çoktan gönüllere doldunuz.  Ha Çanakkale ha Gölbaşı  gökten yağan bacaktınız koldunuz! 15 Temmuz hain darbe girişiminde daha yeni Güney Doğudan vatan ve millet savunmasından  gelmiş olan ve vatan hainlerinin bomba ve kurşunlarına hedef olarak şehit olan o yüceler yücesi kahramanları ve daha binlerce şehit polislerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Makamları Cennet olsun. O çatal yürekli yiğitlere savaş uçağından ve helikopterinden bomba yağdıran ve yerde kurşun sıkanların şüphe yok ki büyük Türk Milletinden olmaları asla beklenemez. Allah korusun eğer ellerine fırsat geçerse bu millete yapacakları onun kat kat fazlası olacaktır. O kahramanlar, vatanı böldürtmemek için, bayrağı indirtmemek için, ezanı susturtmamak için serden geçtiler. Onları o vatan hainleri çok iyi tanıyordu. Biliyorlardı ki eğer onlar sahaya inerse, hiç şansları kalmayacaktı. Onun için hiç akla gelmeyecek bir kalleşlikle saldırdılar. Onların her birisi; bire yüz, bire bin, bire milyondular. Ama o kripto hainler yanıldılar. O kahramanları pusuya düşürdüler amma Türk Milletini hiç hesaba katmadılar. Onun için o hesaplar tutmadı. Çünkü o kahraman şehitlerin ölmeyen ruhları da sahadaydı!

Emniyet teşkilatı mensuplarımızın yani genel olarak polislerimizin moral ve motivasyonlarının yüksek olması gerekir. Bunu sağlamak için her ne yapılması gerekiyorsa mutlaka ve hiç zaman geçirilmeden yapılması gerekir. Elbette ki işin en başında ekonomik boyut gelmektedir. Hiç şüphe yok ki devletimiz bu camiaya yapabileceği en iyi imkân ve fırsatları sağlama çabası içerisindedir. Bu imkân ve fırsatlar içerisinde polis adaylarımızın eğitim düzeylerinin de söz konusu olması gerekir. Yani belki polis meslek yüksek okullarının polis akademisi gibi dört yıllık bir lisans eğitimi vermesi düşünülebilir. En azından bu teşkilata epey bir zaman hizmet etmiş birisi olarak gönlümden geçen ve o teşkilat mensuplarına yakıştırdığım bir durumdur. Biliyorum ki şu an itibariyle polis adaylarının çoğunluğu çeşitli fakülte mezunlarıdır. Ancak polislik eğitiminin de özellikle lise mezunları için lisans düzeyinde olmasının daha yerinde olacağını ve mesleki eğitimin de daha üst düzeyde sağlanacağını düşünüyorum. Hatta tüm teşkilat mensuplarına üniversitelerle yapılacak protokoller çerçevesinde ve onların görevlerini olumsuz etkilemeyecek bir şekilde lisansüstü eğitim  verilebilir. Verilecek lisansüstü eğitimler içerisinde enstitüler güvenlik birimleri yapılandırabilirler. Polis Akademisinde bu birim vardır mutlaka ancak daha yaygınlaştırılabilir. Polislerimize emniyet üniversite işbirliği çerçevesinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri de daha etkili ve yoğun bir şekilde organize edilebilir.

Tüm teşkilat mensuplarına en derin selam ve sevgilerimle.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.