KARS Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 01:11

Pushkin Restaurant sezonu açtı

Pushkin Restaurant sezonu açtı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Pushkin Restaurant sezonu açtı
Pushkin Restaurant sezonu açtı Pushkin Restaurant sezonu açtı

Pushkin Restaurant sezonu açtı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Yusuf Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi No: 28 Merkez KARS adresinde hizmet veren Pushkın Restaurant, uzun süren korona molasının ardından ilk turist kafilesine kapılarını açarak sezona da “Merhaba” dedi.

Dünyayı ve ülkemizi saran Yeni Tip Koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında restoranlar ve kafeler uzunca bir süre kapalı kaldı. Turizm sektörünün de olumsuz etkilendiği salgın nedeniyle turlar ertelendi ve turizm işletmeleri iş yapamaz hale geldi. Tedbirlerde normalleşmeye gidilmesinden sonra lokantalar, restoranlar ve cafeler açılarak yeni düzenlemeler eşliğinde hizmet vermeye başladılar.

Tarihi dokusuyla ziyaretçilerini cezbeden Kars’ta da yeniden hizmet vermeye başlayan turizm sektörü bir bir müşteri kabul etmeye başladı. Pushkin Restaurant da ilk turist grubuna kapılarını açtı. Artvin, Hopa, Borçka’dan Karabulut Turizm’le Kars’a gelen yerli turistler Pushkin Restaurant da yöresel yemeklerden tattılar.

AYLAR SONRA AŞIKLAR İLK KEZ SAHNE ALDI

Pandemiden olumsuz etkilenerek aylardır sahne alamayan halk ozanları da sezonun açılmasıyla birlikte yeniden aşıklık kültürünü tanıtma fırsatı yakaladılar. Aşık Mahmur Karataş ve Gültekin Bulutoğlu, Artvin’den gelen konuklara aşıklık geleneğinden örnekler sundular. Atışmalar, divan ve türkülerini seslendiren halk ozanları katılımcılardan bol bal alkış aldılar. Aşıklar Mahmut Karataş ve Gültekin Bulutoğlu, “Aylardır sanatımızı icra edemedik. Bu korona musibeti nedeniyle sizlerden ayrı kaldık. Bugün sezonun ilk gösterisini yapıyoruz. Bundan da çok mutluyuz inşallah bir daha böyle musibetler yaşamayız.” dediler.

Burak Ulubeyi de Akordeon eşliğinde sergilediği sahne performansıyla kentin ve Kafkas bölgesinin müzik kültürünü misafirlerle buluşturdu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.