GÜNCEL Haber Girişi : 05 Kasım 2021 00:14

Rahvan atlar kurtuluş koşusunda

Rahvan atlar kurtuluş koşusunda
Rahvan atlar kurtuluş koşusunda KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Rahvan atlar kurtuluş koşusunda

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı nedeniyle düzenlenen kutlama töreninde rahvan at gösterisi ve koşuları düzenlendi. Tören boyunca tören alanında boy gösteren atlar büyük beğeni topladı. Şaha kalkan atlar izleyenleri heyecanlandırırken, kaygan zeminde ayakları kayan atlar ise adeta nefes kesti.

Rahvan at biniciliğinin yoğun olarak yapıldığı Arpaçay ilçesinde her kurtuluş töreninde gösteriler ve koşular düzenleniyor. Kurtuluş bayramı öncesinde hazırlıklarını yapan biniciler bayram sabahı erken vakitte ilçeye geliyor. Köylerinden yola çıkan biniciler heyecanları törenin başlamasını bekliyorlar.

Tören başladığında ise ilçe genelinde koşuya çıkan atlar rahvan yürüyüşle tören alanına geliyor. Burada da vatandaşların heyecanlı bakışları, alkış ve ıslıklarıyla gösteri yapıyorlar. İlçe merkezindeki tören alanının parke taş olması ve yağmurla birlikte zeminin kayganlaşması binicilere zaman zaman zor anlar da yaşattı. Ayakları kayan atları binicileri güçlükte kontrol edebildi.

Binicilerin yanında izleyenlerde oldukça heyecanlandılar. Yaklaşık 2 saat boyunca tören alanı at nallarının çıkardığı seslerle yankılandı. Arpaçaylılar, 6 yıl öncesinde dönemin kaymakamı Faruk Erdem’in belediye ile düzenlediği rahvan at yarışlarının yeniden başlatılmasını istediler.

Arpaçay ilçesinin rahvan at yoğunluğu ile bilindiğine dikkat çeken vatandaşlar, rahvan at biniciliğine önem verilmesini ve ata sporunun ayakta tutulmasını istediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.