GÜNCEL Haber Girişi : 20 Mart 2023 21:17

Remzi Aras’ın 21 Mart Nevruz mesajı

Remzi Aras’ın 21 Mart Nevruz mesajı
Remzi Aras’ın 21 Mart Nevruz mesajı KAFKAS HABER AJANSI

Remzi Aras’ın 21 Mart Nevruz mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ A. ADAYI REMZİ ARAS’IN ’21 MART NEVRUZ BAYRAMI ‘KUTLAMA MESAJI

Baharın gelişini temsil eden Nevruz, pek çok toplum için bir bayram niteliği taşımaktadır. Bayramlar, bireyleri ve toplulukları yakınlaştırarak bütünleştiren, unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden gün yüzüne çıkaran ve gelecek kuşaklara aktaran ortak kültür bağlarını oluşturur.

Baharın başlangıcı olarak yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz’u yıl ülkemizde yaşanan afetler nedeniyle buruk bir şekilde karşılıyoruz. Deprem ve sel afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ALLAH’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Birbirinden farklı etkinliklerin düzenlendiği Nevruz kutlamalarında geleneksel kıyafetler giyilir ve yörelere ait halk oyunları oynanır. Nevruz etkinliklerinde ise bilinen en büyük etkinlik Nevruz ateşidir. Nevruz ateşi yakıldıktan sonra ateşin üstünden atlanır ve kutlamalar bu şekilde devam eder.

Her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı gün olan Nevruz Bayramı, uzun ve sert kış aylarından sonra tabiatın baharla yeniden canlanmasını sembolize ediyor. 

Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde Nevruz, büyük bir coşkuyla kutlanır ve halk arasında "Bahar Bayramı" olarak da adlandırılır.

Baharla birlikte doğada yaşanan hareketlilik, ortaya çıkan renk şöleni, bir bütünü oluşturan farklılıkların gözler önüne serdiği manzara, doğayla insan bütünleşmesini, çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de temsil etmektedir. Hem yeniden doğuşu, tomurcuklanmayı, çiçeklenmeyi; hem de barış için, kardeşlik için, dostluk için, yeni güzel başlangıçlar için ihtiyacımız olan ateşi temsil eder.

Bu duygu ve düşüncelerle bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olan Nevruz Bayramınız kutlu olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.