ASAYİŞ Haber Girişi : 08 Ocak 2019 15:41

Riskli Gebe Timleri oluşturuldu

Riskli Gebe Timleri oluşturuldu
Riskli Gebeleri Takip Programları

Riskli Gebe Timleri oluşturuldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Riskli Gebeleri Takip Programları

Anne ve bebek ölüm oranlarının özellikle doğum öncesi,doğum ve doğum sonrası kaliteli bakım,riskli durumların erken tanı ve tedavisiyle düşürülebilmekte. Bu kapsamda Kars’ta anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi, korunması ve geliştirilmesi için Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Riskli Gebe Timleri oluşturuldu.

Bu çalışmalar kapsamında Kars’taki 660 riskli gebeye ulaşılarak gerekli takipleri yapıldı ve kontrol altında tutulmakta. Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Misafir Anne Modulü Programı dahilinde yıl boyunca son 36. haftaya girdi, 283 riskli gebenin Sağlık Müdürlüğü’nce Hekim Evi ve Hastanelerde birkaç gün öncesinden konaklatıp hastane ortamında doğumları gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bu program tüm titizlikle devam etmekte olup yol, ulaşım ve sosyal Endikasyon dahilinde olan tüm gebelerimizi kapsamaktadır.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.