KARS Haber Girişi : 11 Şubat 2021 01:48

Rus öğrenci Olga Cirit Atı ‘Zafer’le Tura Çıktı

Rus öğrenci Olga Cirit Atı ‘Zafer’le Tura Çıktı
Rus öğrenci Olga Cirit Atı ‘Zafer’le Tura Çıktı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Rus öğrenci Olga Cirit Atı ‘Zafer’le Tura Çıktı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Rus öğrenci Olga Sılaeva, Kars’ın Selim İlçesine bağlı Kekeç köyüne giderek ‘Zafer’ isimli cirit atına bindi. Kars’a her gelişinde at binme deneyimini artıran Rus öğrenci at üstünde cirit atmayı da öğreneceğini söyledi.

Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı 1 sınıf öğrencisi Olga Sılaeva her fırsatta Selim ilçesine giderek cirit atlarına binip tur atıyor. At binme deneyimini her geçen gün artıran Olga Sılaeva, at binmeyi tecrübe edindikten sonra cirit atmayı hedeflediğini söyledi.

Kekeç köyünde bindiği Kars Kafkas Atlı Spor Kulübü’nün ‘Zafer’ isimli Arap cinsi atıyla köy içinde tur atan Olga Sılaeva, at binmenin insanı rahatlattığını ifade etti.

Atlara binmeyi çok sevdiğini söyleyen Sılaeva, “At binmek biraz zor. Tam alışmadım. Atların yüksek olması binmeyi zorlaştırıyor. 3 yıl önce Rusya’da ders aldım. Bacakların sert olması gerektiğini söylemişti. Çünkü atı tutmak da güç gerektiriyor. Biraz daha öğrendim mi cirit atabilirim.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.