Rüyalarına giren park köyüne geldi

Rüyalarına giren park köyüne geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtıktan sonra tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en güzel armağanı Kars’ın Digor ilçesine bağlı Hisarönü köyü çocuklarına “Umut Parkı” tarafından sunuldu. Parkın olmadığı köyde hayallerine ve rüyalarına giren çocuk parkına kavuşan çocukların sevinci görülmeye değerdi. 7 yaşındaki Büşra Özvariş’in “Bu park keşke bu kadar güzel olmasaydı. İnsan diyor ki ‘koş git oyna’” sözleri günün anlamını özetlemeye yetti.

“UMUT PARKI” KÖY ÇOCUKLARININ UMUDU OLDU

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi’nin girişimleriyle Digor ilçesinin Hisarönü köyüne içerisinde tahtarevalli, salıncak ve kay kay olan bir park kuruldu. Köy okulunun bahçesine kurulan parkın çalışmalarına gönler öncesinde başlandı. Muhtar Adem Özvariş ve köylü gençlerinde yardımlarıyla yapılan hazırlık çalışmalarının ardından dün parkın açılışı yapıldı.

İlçe milli eğitim müdürlüğünden da katılımın sağlandığı açılışta çocuklar oldukça heyecanlandı. Kendi parklarını açıyor olmanın sevincini yaşayan öğrenciler bir an önce parka girmek için heyecanlarına heyecan kattılar.

Çocuklar açılışın ardından parka hücum ederek gönüllerince eğlendiler. Okulun hademelerinden 3 çocuk babası Levent Özvariş’in 7 yaşındaki kızı Büşra’nın konuşması okullarda park bulunmasının önemini anlatmaya yetti.

Yıllardır hayalini kurduğu parkı defalarca rüyasında gördüğünü söyleyen Büşra Özvariş, “Çoğu zaman geceleri uyuyamıyordum. Hep hayal kuruyordum ve rüyalarıma giriyordu. Şimdi parka kavuştuğum için çok mutluyum. Bu park keşke bu kadar güzel olmasaydı. İnsan diyor ki ‘koş git oyna’” dedi. Büşra daha sonra kaykayda kayıp bir süre gözlerini yumdu ve hayallerini gerçekleştiren Umut Parkı yetkililerine teşekkür etti. Büşra daha sonra salıncakta sallandı.

Muhtar Adem Özvariş, SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

Ece Çiftçi de çocukların mutlulukları paylaşmanın önemine değinerek bir köye daha park kurmanın sevincini yaşadığını belirtti.

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi şunları söyledi:

“15 Kasım 2020'de umudu ve mutluluğu çocuklarla paylaşmak için yola çıkmıştık demiştik ki: ‘Oyun oynamak her çocuğun hakkı ve bu hakka bütün çocuklar erişsin.’ Bu yüzden de Umut parklarıyla birlikte oyun parkı olmayan çocukları parklarla ve oyunlarla buluşturmaya başladık. Bugün de Kars'ın Digor ilçesindeki Hisarönü köyündeki Hisarönü ilköğretim okulunda ikinci Umut Parkımızı açıyoruz. Çünkü biliyoruz ki oyun oynamak oyun oynama hakkına erişmek çocukların kişisel gelişimleri kadar akademik gelişimleri ve aynı zamanda da yaratıcılıklarını da çok ciddi şekilde etkiliyor. Dolayısıyla biz de bu zor zamanlarda bu zor günlerde her zaman umudun olduğuna inanarak sosyal medyada başlattığımız bu güzel iyilik harekatının bugün ikinci durağında Kars'tayız. Tabi ben bundan önceki yolculuklarımda hem sosyal girişimci olarak hem sosyal ben vakfı ile birlikte 14 yıldır çocuklarla çalışan birisi olarak bu sefer işin oyun oynama, oyuna erişme tarafında yer almaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Çünkü biliyorum ki çocuklar hem yeteneklerini keşfederlerse hem de aynı zamanda da hayal güçlerini geliştirirlerse gerçekten yapamayacakları, değiştirmeyecekleri hiçbir şey yok.”

Ece Çiftçi ayrıca, “Umut Parkı 15 Kasım 2020'de kuruldu. O zamandan beri de aslında pandemi süresince sosyal medyada başlayan bi proje, kampanya oldu. Çünkü sosyal medyadaki takipçiler beni Sosyal Ben yolculuğundan dolayı tanıyıp bildiği için bir güven bağı oluşmuştu. Umut Parkı bize birazcık sosyal medyanın iyi tarafını da gösterdi. İnsanların birleştirici gücünün olmasını ve aynı zamanda bu gücü başkasıyla özellikle çocuklarla paylaşmayı gösterdi. Tabi 15 Kasım'da doğum günümde ben çiçek, çikolata ve hediye istemedim onun yerine bi okulu parklandıralım istemiştim. Dolayısıyla Kasım ayında başlamıştık ve pandemiyle birlikte bu sosyal medyada o kadar güzel bir birlik gücü oluşturdu ki bizi bugün ikinci Umut Parkımızı da hatta Cemerkent ekipmanlarının da sponsorluğunda Kars'a getirdi. Sosyal medyadan bizim yaptığımız çalışmaları, Umut Parkına dair söylediklerimizi ve oyun oynama hakkının çocuklardaki gelişim sürecinin ne kadar önemli olduğuna dair konuşmalarımız doğrultusunda ilk Umut Parkını Urfa'da açtıktan sonra İzmir'den Cemerkent ekipmanları dediler ki biz ikinci Umut parkına sponsor olmak istiyoruz dediler. Ve onların da bu yolculuğa dahil olmasıyla aslında birazcık kar tapu etkisi oldu ve umarım hem etkisiyle hem faydasıyla gittikçe büyüyen bir oluşum olarak devam edecek. Tabi ben sivil toplumu, sosyal girişimciliği 14 yıldır yaptığım için dolayısıyla bu süreçte yaratılan faydanın da paylaşılmasını çok önemli buluyorum o yüzden de bugün açılış için birazcık heyecanlıyız hep birlikte.” şeklinde konuştu.

Çiftçi konuşmasını şöyle tamamladı:

“Benim için en önemli olan şey şuydu ben hep  bunu söylüyorum. Küçük şeylerden mutlu olmayı bize en çok çocuklar öğretiyor bence. Dolayısıyla yine burada da buluştuğumuz zaman, Kars'ta da bir araya geldiğimiz zaman ortak şey sevgiydi. Yani sizinle sohbet etmek istemesi, oyun oynamak istemesi sonrasında köyünü gezdirmek istemesi. Dolayısıyla ben onların gözünün içine baktığım zaman hem sevgi hem de en çok da aslında umudu görüyorum. Bu da tabi ki insana her şeyi yapabilme, her şeyi değiştirip dönüştürebilme, iyiliği her yere yayabilmenin cesaretini veriyor bence.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 18 / 1 Rüyalarına giren park köyüne geldi 0

  • 18 / 2 Rüyalarına giren park köyüne geldi 1

  • 18 / 3 Rüyalarına giren park köyüne geldi 2

  • 18 / 4 Rüyalarına giren park köyüne geldi 3

  • 18 / 5 Rüyalarına giren park köyüne geldi 4

  • 18 / 6 Rüyalarına giren park köyüne geldi 5

  • 18 / 7 Rüyalarına giren park köyüne geldi 6

  • 18 / 8 Rüyalarına giren park köyüne geldi 7

  • 18 / 9 Rüyalarına giren park köyüne geldi 8

  • 18 / 10 Rüyalarına giren park köyüne geldi 9

  • 18 / 11 Rüyalarına giren park köyüne geldi 10

  • 18 / 12 Rüyalarına giren park köyüne geldi 11

  • 18 / 13 Rüyalarına giren park köyüne geldi 12

  • 18 / 14 Rüyalarına giren park köyüne geldi 13

  • 18 / 15 Rüyalarına giren park köyüne geldi 14

  • 18 / 16 Rüyalarına giren park köyüne geldi 15

  • 18 / 17 Rüyalarına giren park köyüne geldi 16

  • 18 / 18 Rüyalarına giren park köyüne geldi 17

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.