GÜNCEL Haber Girişi : 01 Şubat 2018 21:05

Sahipsiz Hayvanlara Vali Eli Değdi

Sahipsiz Hayvanlara Vali Eli Değdi
Kars Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında sahipsiz sokak hayvanlarının sorunları ile ilgi toplantı yapıldı.

Sahipsiz Hayvanlara Vali Eli Değdi

Kafkas Haber Ajansı

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında sahipsiz sokak hayvanlarının sorunları ile ilgi toplantı yapıldı.

Kars’taki hayvan severlerinin talebi doğrultusunda Vali Rahmi Doğan başkanlığında, ildeki sahipsiz sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda; Kars Belediye Başkanlığına ait Geçici Bakım Evinin şartlarının iyileştirilmesi için gerekli tedbirler değerlendirildi.

Geçici Bakım Evinde sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için bir konteyner ve alanın genişletilmesi için bin metrelik kafes tel desteği Vali Rahmi Doğan tarafından sağlandı. Temin edilecek olan konteynerin içinde yapılacak olan ameliyatların malzemeleri ve yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017/3 Sayılı Genelgesi doğrultusunda kısırlaştırılan her bir hayvan için 50 TL desteğinin de sağlanması için Vali Doğan tarafından talimat verildi.

Ayrıca Kars’taki hayvan severlerinin talebi üzerine ikinci bir Geçici Bakım Evi yerinin ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olması şartıyla projeleri de dahil olmak üzere tahsis edilebilmesi için talimat verildi.

Toplantıya; Kafkas üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Maraşlı, Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay, Kars Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Belkıs Çetin, gönüllü hayvan severler Yusuf Umut Batu, Berivan Buğan, Gizem Aydın katıldı.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.