KARS Haber Girişi : 09 Mayıs 2024 01:58

Şahnalar Köyünde süt sağımı

Şahnalar Köyünde süt sağımı
Şahnalar Köyünde süt sağımı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Şahnalar Köyünde süt sağımı

VİDEO LİNKİ: https://fb.watch/rXLgV7bV60/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yaz mevsiminin gelmesi ve yağmurun ardından yeşile bürünen meralarda otlayan hayvanların köye dönüşüyle birlikte süt sağımı telaşı başladı.

Kars’ta her köyde olduğu gibi Akyaka ilçesinin Şahnalar köyünde de akşam saatlerinde hayvanların otlaktan dönüşü yetiştiriciler tarafından heyecanla bekleniyor. 4 çoban tarafından otlatılan simental ırkı inek sürüsü gün boyu merada otladıktan sonra akşam saatlerinde köyün yolunu tutuyor. Hayvan sahipleri de bir an önce süt sağımı yapmak için köy gişirişinde bekliyor. Sürü köyü girdiğinde hayvanlar sahipleri tarafından ahırlara alınıyor ve bu defa da süt sağımı telaşı başlıyor.

Köylülürden Oruç Soydam’ın ahırında da süt sağımı yapıldı. İnekler süt sağım makinesiyle sağılırken bazı buzağılar ise biberonla beslendi. Oruç Soydam, “Hayvancılık şu anda iyi gidiyor. Biraz kuraklık endişesi yaşadık ama son yağan yağmurlar iyi oldu. Arazilerimiz güzel bir şekilde otlandı. Çok şükür birkaç gündür yağmunr yağıyor. Yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Hayvancılık buralarda oldukça yoğun onun için de yağmurun yağmasına çok sevindik. Hayvanlarımızı süt sağım makinesiyle sağıyoruz. Bazı buzağılar ise annelerini tanımadıkları için onları da biberanlo besliyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.