KAFKASYA Haber Girişi : 16 Ocak 2021 23:51

Şair Vagif Necefzade - Biyografi

Şair Vagif Necefzade - Biyografi
Şair Vagif Necefzade - Biyografi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Şair Vagif Necefzade - Biyografi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

VATANSEVER VE NAĞMEKAR ŞAİR

Vagif Necefzade (Zaliyev Vagif Necef oğlu) 3 Temmuz 1949'da Azerbaycan Cumhuriyeti'nin İsmayilli bölgesindeki Haftasov köyünde bir aydın ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi.  Babası Necef, annesi Gülsüm'dür.  Kardeşler Lacin. Naib, Nizami, Firdovsi, Niyazi, İntizam ve kız kardeşleri Nargiz, Ceyran, Gözel, Zamina, Gulshast, Gövher, Ruhiyya.  14 çocuklu en büyük çocuktur.  Karısı Bayan Turunç Hanım.  3 oğlu Vahid, Namig, Natig ve 1 kızı Lale.  10 torun 4 oğlu İsmail, Ağşin. Çingiz, Asım ve 6 kız Gülsüm, Turaç, Hatun, Nabat, Humay, Güneş

Vagif Necefzade, 1956 yılında Haftasov köyü ortaokulunun 1. sınıfa girdi. 1964 yılında bu okulun 8. sınıfından mezun olduktan sonra orta öğrenimini Bakü'de tamamladı.  1968-1970'de Kazakistan'da Çin sınırında orduda görev yaptı.  1969 baharında, Çin ordusu Damanski Adası'na saldırdığında, Dnipropetrovsk şehrinde görev yapıyordu.  Sovyet ordusu birlikte saldırdı.  1971-1974'te akşam Bakü Teknik Koleji'nden mezun oldu.  1988 yılında Voronezh Ahşap Teknolojisi Enstitüsü'nde eğitimine devam etti.

Uzun süre üretimde teknoloji uzmanı, ustabaşı, sex müdürü olarak çalıştı.  Daha sonra küçük bir girişimci olarak çalışın.  Halkla ilişkilerde "Hocalı Soykırımını Destekleme Halk Birliği" yönetim kurulu üyesi.  Aynı örgütün kurduğu Ana Harayi gazetesinin de yazı işleri müdür yardımcılığını yaptı.

Şair-yayıncı Vagif Necefzade ilk şiirlerini 11 yaşında yazmaya başladı.  Lisedeyken şiir beni büyüledi.  Boş zamanlarında şiir yazdı ve kitap okudu.  Şiir dönemi basında uzun süredir (30 yıldan fazla) yayınlanmaktadır.  "Pöhreler", "Ben ve Sen", "Beni Oku", "Azad Azerbaycan", "İmplus", "Palitra", "XXI. Yüzyıl Azerbaycan", "Azerbaycan Yolları", "Ana Harayi", "İsmayilli Haberleri ", "Kalp Antalya "," Yeni Press", " Yüzyılın Aydınları " gazeteleri ve" Azerbaycan Ayağa Kalksın! "," Karabağname "I, II, III ciltler," XX-XXI. Yüzyılların Yaratıcı ve Zeki Halkı "," Unutulmaz Hocalı Şiiri  Antoloji "," Avrasya Şairlerinin Antolojisi "," Zafere Giden Yol "," Ateş-2016 "kitapları ve" Avrasya Sanat ve Edebiyat Dergisi "," Kamuoyu "dergisi ve" Kafkaş Haber Ajans "web sitesi ve bir  birçok basın sayfasında yayınlandı.  2008 yılında "Azerbaycan Ayağa Kalk" şiir kitabı yayınlandı.  Şu anda "Annem Azerbaycanlı" şiir kitabı yayına hazırlanacak.

Cephe bölgelerinde, üniversitelerde, kolejlerde, orta okullarda, köylerde ve şehirlerdeki etkinliklerde yer aldı.  Bakü'de AzTV,  İctimau Televizyonu, Derbent TV ve Tebriz Azad Arena Televizyonunda yer aldı.  Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Türkiye.  Türkmenistan, Özbekistan ve Gürcistan'ın birçok şehrini ziyaret etti.

Mart 2015 ve Aralık 2015'te Antalya'da "Avrasya Şairler ve Sanatçılar Birliği" etkinliklerine katıldı.  Avrasya Yazarlar Birliği üyesidir.  Haziran 2016'da bir grup şair Derbent'te bir etkinlik düzenledi.  Temmuz 2016'da Borchali ilçesinde Elat Tatiline katıldı.  5-8 Mayıs 2017 tarihleri ​​arasında Adana'da düzenlenen III.Uluslararası Çukurova Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali'ne katıldı.

7 Aralık 2020'de ciddi bir hastalık nedeniyle öldü. "Dünya bir baskı dünyasıdır" şiiri, mezar taşıydı.  Huzur içinde yatsın.  Yer bir cennet olsun.  Amin.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.