KARS Düzenleme Tarihi : 09 Aralık 2020 15:51 Haber Girişi : 09 Aralık 2020 15:52

Sanat emekçileri yasta!

Sanat emekçileri yasta!
Sanat emekçileri yasta! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sanat emekçileri yasta!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın kültür elçilerinden Burak Ulubeyi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek müzik ilçelerine destek çıkılmasını istedi.

Burak Ulubeyi yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Pandemi nedeniyle yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve alınan tedbirler nedeniyle sahnelerin, kültür merkezlerinin ve toplu eğlence mekânlarının kapalı olması ve konser, festival, şenlik ve benzeri etkinliklerin yasaklanması; geçimini bu alanlardan sağlayan binlerce müzisyen için maddi anlamda yıkıcı olmuştur. Bu dönemde temel gereksinimlerini dahi karşılamakta güçlük çeker hâle gelen müzik üreticileri zor bir dönemden geçmektedir.Hiçbir hayat sigortası olmayan, günlük elde ettikleri kazançla geçimini sağlayan Sanat emekçileri; 1 yıla yakın, nota kırıntılarıyla, Sanatın yasını tutmakta!. Pandemi dönemin de bir çok meslek grubu için önlem alınmıştır Devlet tarafından!. Ne yazık ki Kültür ve Sanat'ın mihenk taşı olan MÜZİK emekçileri unutulmuştur. Umarım bu mısralarla Sosyal farkındalık olarak ses getirebilmişimdir. Devlet büyüklerimizin bu konu hakkında,MÜZİK emekçilerinin mağduriyetinin gidermesini ümit ediyorum. Dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Esen kalın...

Burak Ulubeyi

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.