GÜNCEL Haber Girişi : 08 Ağustos 2023 01:47

Sarıgül nineye ziyaretçi akını

Sarıgül nineye ziyaretçi akını
Sarıgül nineye ziyaretçi akını KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sarıgül nineye ziyaretçi akını

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler için düzenlenen bağış kampanyasına Akyaka'nın Karahan köyünde düvesini 13 bin liradan satarak parasını da depremzedelere bağışlayan Sarıgül Kaçan nineyi ziyaret edenlerin ardı arkası kesilmiyor.

Depremzedelere düvesini bağışlayarak yardımlarının simgesi olan Karahan köyü Muhtarı Selahattin Kaçan’ın annesi Sarıgül nineyi siyasiler, bürokratlar, STK’lar ve meslek gruplarından çok sayıda vatandaş ziyaret etti. 6 Şubat depreminin hemen ardından Türkiye’de ilk olarak düvesini bağışlayan ve bu örnek davranışıyla gönüllerde taht kuran Sarıgül nineyi ilk ziyaret eden ilçenin kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Ergüder Toptaş, il genel meclis üyeleri olmuştu. Ardından Doğu Anadolu Bölgesi’ne elektrik dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, yaşlı kadının bu anlamlı yardımına duyarsız kalmayarak, yeni bir düve satın alıp Sarıgül Nineyi ziyaret etmişti. Bir düve ile köye giden Fikret Akbaş, Sarıgül Ninenin evinde düveyi vermek istedi. Sarıgül nine ise düveyi kabul edemeyeceğini belirterek bu düvenin de depremzedelere bağışlanmasını istemişti. Sarıgül nine yaptığı bağış için, “Ben çok bir şey vermedim, Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır versin. Cumhurbaşkanımızı, askerimizi, milletimizi, tüm devlet büyüklerimizi üzerimizden eksik etmesin” diye konuşmuştu.

Farklı illerden Kars’a gelenlerin bir çoğunun da Karahan köyüne giderek örnek davranışından dolayı teşekkür edip, elini öpüp, duasını alanlardan telefonla teşekkürlerini iletenlere kadar herkes minnettarlığını sundu.

Geçtiğimiz günlerde de Akyaka ilçesindeki bir etkinlikten dönen Kars Barosu avukatlarından Hülya Kesemen ve Cansu Çamurlu da Sarıgül nineyi ziyaret edip tanıştılar. Sarıgül nine de kendisini ziyarete gelen avukatlara çorap dokumayı da öğretti.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından, Kars'ın Akyaka ilçesinde 70 yaşındaki Sarıgül Kaçan, düvesini satıp parasını depremzedelere bağışlamıştı.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden olmuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.