KARS Düzenleme Tarihi : 12 Ekim 2020 23:17 Haber Girişi : 12 Ekim 2020 23:18

Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı

Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı
Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı

Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde hayırseverler ile Hareket İlim, Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından yapımı üstlenilen Sarıkamış Davu-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı.

Sarıkamış Hançerli düzü mevkisinde düzenlenen törene, 65.Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Zülküf Koçak, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından İsrafil Kışla, Hareket İlim, Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Cihangir, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Sekreteri Muzaffer Yağcı ile vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Ahmet Arslan “Benzer hayırların artması ve buralardan değerlerin yetişmesi adına gayret edenlerden Allah razı olsun. İlçede ayrıca müftülük külliyesi çalışması da var. Orada da hem ilçe müftülüğünün cami ve lojman ihtiyacını karşılayacak bir çalışma yürüyor. Elbette ki il milletvekilleri olarak il adına sorumluluk alanlar olarak her zaman ilimizin ilçelerimiz ihtiyaçları görüle bilsin diye gayretimiz var. Külliyenin Sarıkamış’a bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. ” diye konuştu.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, ”İnsanın nefsini terbiye etmesi lazım. Çünkü nefis aynı zamanda terbiye edilmediği takdirde ilime, irfana çok aykırı hareket ettirir insana. İrfan öğretirken de sabır bunun bekçisidir. İşte buralarda insanlar önce nefsini terbiye ettirecek, irfanla buluşacak, ilim tahsil edecek ve bu coğrafyaya bunu yayacaklar. ” dedi.

Yaklaşık 7 dönüm arazi üzerine Miraç İnşaat firması tarafından yapılacak olan ve içerisinde 200 kişilik yatılı kuran kursu, 8 daireli lojman ve bir caminin bulunacağı külliyenin temeli dualarla atıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.