KARS Haber Girişi : 26 Aralık 2021 01:53

Sarıkamış şehitlerine ağıtlar yakıldı

Sarıkamış şehitlerine ağıtlar yakıldı
Sarıkamış şehitlerine ağıtlar yakıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sarıkamış şehitlerine ağıtlar yakıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valiliği’nin öncülüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü’nün kontrolünde Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kars-ı Dilbeste Topluluğu tarafından, Sarıkamış Harekatının 107. Yıldönümü münasebetiyle müzik dinletisi sunuldu.

“Kanlı Tabya” olarak bilinen Kafkas Harp Tarihi Müzesi’ndeki dinletiye Vali Türker Öksüz, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Müze Müdürü Yavuz Çetin, bazı daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak halk ozanı Bahattin Yıldızoğlu sahne aldı ve Sarıkamış Destanı şiirini okudu. Ardından Kars-ı Dilbeste Topluluğu sahneye çıktı. Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sibel Polat liderliğindeki Kars-ı Dilbeste Topluluğu “Sarıkamış” türküleri ve ağıtlar seslendirdi. Solo ve koro şeklinde devam eden ve yaklaşık yarım saat süren dinleti katılımcıları duygu seline kaptırdı. İzleyenlerden tam not alan topluluğu tebrik eden Vali Türker Öksüz, Ocak ayının ilk haftasında düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerinde de ekibin sahne almasını istedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin de yönetmen Sibel Polat’a ve ekibine gösterdikleri üstün performans nedeniyle teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Topluluk dinletilerine akyam saatlerine kadar devam etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.