GÜNCEL Haber Girişi : 30 Eylül 2018 08:40

Sarıkamış Ülkü Ocakları Şehitlerimizi Andı

Sarıkamış Ülkü Ocakları Şehitlerimizi Andı
MHP ve Ülkü Ocakları Sarıkamış Teşkilatı şehitleri andı, aşure dağıtımı yaptı

Sarıkamış Ülkü Ocakları Şehitlerimizi Andı

KAFKAS HABER AJANSI

MHP ve Ülkü Ocakları Sarıkamış Teşkilatı şehitleri andı, aşure dağıtımı yaptı

Kars Sarıkamış Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı ve Ülkü Ocakları tarafından Sarıkamış'ın düşman işgalinin kurtuluş günü ve Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.Ayrıca Sarıkamış İlçe merkezinde bulunan şehitlikler ve terörle mücadelede şehit olanların mezarları ziyaret edildi, dualar okundu.

İlçe merkezinde yapılan aşure dağıtımı öncesinde konuşan Sarıkamış Ülkü Ocakları Başkanı Tarık Bilgin, bugün Sarıkamışlıların Kurtuluşu ve aynı zamanda da bütün Müslümanların diriliş ayı olduğunu söyledi.

Bilgin, Sarıkamış’ın ülkenin doğusunda her karış toprağı al kanla sulanmış şehit mekanı olduğunu belirterek, ”Bugün 90 bin Mehmetçiğin şehit olduğu Sarıkamış İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılını kutluyoruz. Aslında bu hüzün ve aynı zamanda destandır. Bize bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, terörle mücadelede şehit olanlara rahmet diliyoruz. Yaşayan gazilerimize sağlıklı ömür, ölenleri rahmetle anıyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Ayrıca Şehitler diyarı Sarıkamış’tan bütün islam alemine muharrem ayının hayırlar getirmesini temenni ediyorum. ”dedi.

Kamu Sen üyesi Ayhan KAYA ise, ”Biz Sarıkamış tek yürek, tek bilek Sarıkamış’ız. Her daim her nefeste Sarıkamış için yüreğimiz çarpıyor, çarpmaya devam edecek. Hak yolda inandığımız şekilde yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aşure dağıtımı yapıldı. Daha sonra topluca Sarıkamış İlçe merkezinde bulunan şehitlikler ve terörle mücadelede şehit olanların mezarları ziyaret edildi, dualar okundu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.