KARS Düzenleme Tarihi : 23 Ekim 2020 23:03 Haber Girişi : 23 Ekim 2020 23:04

Saygısız Ermenistan

Saygısız Ermenistan
Saygısız Ermenistan KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Saygısız Ermenistan

Saygısız Ermenistan

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması

Bir kez daha iyi niyet gösteren Azerbaycan, hümanizm prinsipleri üzerine 18 Ekim'de insani ateşkesi kabul etti.

Anlaşmanın açıklanmasının hemen ardından Ermeni silahlı kuvvetleri, Azerbaycan'ın Cebrail kentine Cebrayil bölgesinde Araz Nehri boyunca işğalden kurtarılan köylere yerel saatle 00.02'de havan ve top atışları ile ateş etti. Ermenistan silahlı kuvvetleri gece 00.05'ten 03.25'e kadar ateşkesi ihlal ederek, iki ülke sınırındaki Azerbaycan'ın Gedebey ve Tovuz bölgelerindeki Azerbaycan mevzilerine büyük kalibreli silahlarla ateş açtı.

Ateşkes anlaşmasına rağmen gece cephede durumu gergin tutan Ermeni silahlı kuvvetleri sabah saat 07.00'de Ağdara, Füzuli, Hadrut ve Cebrayil yönüne saldırı girişiminde bulundu.

Ermenistan'ın ikinci deklarasyondan sonra insani ateşkesi ağır ihlali, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırgan politikasını sürdürdüğünü ve anlaşmazlığın müzakerelerle çözümüne kayıtsız kaldığını göstermektedir. Aynı zamanda, insani ateşkese ulaşmak için çalışan arabulucuların çabalarına Ermenistan'ın saygısızlığıdır.

Azerbaycan insani ateşkese bağlıdır, ancak sivil nüfusunu ve mevkilerini korumak için misilleme yapma hakkını saklı tutar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.