GÜNCEL Haber Girişi : 04 Ocak 2024 23:26

“Şehadete Yürüyüş” adlı sergi çalışması

“Şehadete Yürüyüş” adlı sergi çalışması
“Şehadete Yürüyüş” adlı sergi çalışması KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

“Şehadete Yürüyüş” adlı sergi çalışması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Dr. Öğretim Üyesi Emine Erdoğan Sarıkamış şehitleri anısına Şehadete Yürüyüş adlı sergi çalışması yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, geleneksel hale gelen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'nda binlerce genç, “Bu toprakta izin var” sloganıyla şehitleri için yürüyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Etkinlikleri, 5- 6 -7 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

Sarıkamış Allahuekber dağlarında aşırı soğuk, açlık, ikmal ve yiyecek hizmetlerinin yapılamamasından dolayı binlerce şehit verildi. Sarıkamış harekâtı sırasında donarak şehit olan onbinlerce şehidimizi; anmak, unutmamak ve unutturmamak için KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Dr. Öğretim Üyesi Emine Erdoğan tarafından "Şehadete Yürüyüş"adlı sergi çalışması yapıldı. O dönemde yaşanan olaylar ve anılardan esinlenilerek tasarlanılan hazırlanan eserler anma etkinlikleri süresince katılımcılar için sergilenecek.

Dr. Öğretim Üyesi Emine Erdoğan şunları söyledi:

“Sarıkamış Allahuekber dağlarında aşırı soğuk, açlık, ikmal ve yiyecek hizmetlerinin yapılmamasından dolayı binlerce şehit verilmiştir o dönemde. Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit olan on binlerce şehidimizi anmak, unutmamak ve unutturmamak için böyle bir tasarım yapmak istedim. “Şehadette Yürüyenler” adını verdiğimiz çalışmada üretilen eserler dönemde yaşanan olay ve anılardan esinlenilerek üretilmiştir. Bu dönemin ruhunu, vatanseverliğini ve şehit olan askerlerimizin yaşadıklarını küçük bir nebze de olsa yaşatmak, hissettirmek amaçlı yaptığım çalışmalardan bir tanesidir. Çalışma esnasında bir zemin çalışması yaptık. Allahu Ekber Dağlarının eteklerini, o dönemin zemin şartları yansıtmak amacıyla bir zemin çalışması yaptık. Sonrasında orada, o karlı yollarda dizlerine kadar o karlı yollara gelerek hareket etmeye çalışan kahraman ecdadımızın yaşadığı zorlukları hissettirmek amaçlı yürüyen askerleri tasarladık.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.