KARS Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 09:06

Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi dualarla uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi dualarla uğurlandı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi dualarla uğurlandı
Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi dualarla uğurlandı Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi dualarla uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi dualarla uğurlandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ın Kağızman İlçesi Çemçe bölgesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi (34), Harakani Havalimanı'nda düzenlenen törenle babaocağı Ispar'taya uğurlandı.

Kars-Kağızman ilçesi Çemçe bölgesine takviye 3 teröristin gönderildiği bilgisi üzerine dün sabah saatlerinde Kağızman Jandarma Komando Taburu'ndan oluşan gönüllü timler, operasyon başlattı. Kağızman Jandarma Komando Taburundan 2’nci Jandarma Komando Bölüğünde görevli Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi de bölüğünden gönüllü 1 tim ile bu operasyona katıldı. Teröristlerin saklandıkları yeri tespit eden Yüzbaşı Çiftçi ve personeli, inlerine kadar girdi. Çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hala getirilirken, yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi ile 2 jandarma bölgeye gönderilen helitopterle hastaneye kaldırıldı. Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı jandarmaların tedavisi sürüyor.

UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Operasyonda şehit olan Yüzbaşı Ferhat Çiftçi için Kars Harakani Havalimanın'da tören düzenlendi. Teröne, Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nohut, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, askeri ve mülki erkan ve şehidin silah arkadaşları katıldı. Sosyal mesafe kuralının uygulandığı tören alanına şehit Yüzbaşı Çiftçi'nin bayrağa sarılı naaşı sirenlerle getirildi. Saygı duruşu ardından kahraman Yüzbaşı'nın özgeçmişi okundu. Kars Müftüsü Yusuf Eviş'in okuduğu duanın ardından Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin cenazesi askerlerin omzunda kargo uçağına konuldu. Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere baba ocağı Isparta'ya gönderildi.

ŞEHİDİMİZİN ÖZGEÇMİŞİ

Evli ve 1 çocuk sahibi Şehit yüzbaşı Ferhat Çiftçi 1986 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk öğrenimini Ankara’da tamamlayan Çiftçi, 17 Eylül 2004 – 30 Ağustos 2009 tarihleri arasında Kara Harp Okulunda eğitimini tamamlamasının ardından Konya, Hakkari, Diyarbakır, Balıkesir ve Sivas ilerinde görev yapmış Jandarma Genel Komutanlığının 2018 yılı genel atamalarıyla 16 Temmuz 2018 tarihinde Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde göreve başladı. Dün Çemçe bölgesinde icara edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tekin Tekin operasyonunda bölücü terör örgütleriyle çıkan çatışmada şehit olmuştur. Ruhu şad olsun.

Dün yaşanan çatışmada Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi şehit olmuş Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Durmaz ve Jandarma Uzman Çavuş Kenan Tecirli de yaralanmış, 3 terörist ise silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Yaralı askerlerimiz ambulans helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma, Uygulama ve Eğitim Hastanesine getirilerek tedavi altına alınmış, durumu ağır olan Yüzbaşı Ferhat Çiftçi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.