KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

Şehitlerimizi dualarla andık

Şehitlerimizi dualarla andık
Şehitlerimizi dualarla andık

DATA[

Şehitlerimizi dualarla andık

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Çanakkale şehitleri, tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenlerle anıldı.

Kars Valiliği tarafından düzenlenen anma programlarında, ilk tören Garnizon Şehitliğinde düzenlendi. Burada bulunan Atatürk anıtına, protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra da askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

ŞEHİTLİK ÖZEL DEFTERİNE DUYGULARINI AKTARDILAR

Ardından da sırasıyla Kars Valisi Eyüp Tepe, 14.Mkz. Tugay Komutanı Tuğ General Zeki Gürcan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, şehitlik özel defterine günün anlamına ilişkin duygularını aktardılar.

BU VATAN İÇİN CANINIZI FEDA EDİP ŞAHADET MERTEBESİNE ULAŞTINIZ

Vali Eyüp Tepe, şehitlik özel defterine: “Aziz şehitlerimiz sizler; bu vatan için, bağımsızlığımız için canınızı feda edip şahadet mertebesine eriştiniz. Bu toprakları vatan yapmak için gösterdiğiniz eşsiz kahramanlık ve fedakârlıklarınız yüce Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yer işgal edecek ve gelecek kuşaklar da sizleri minnet ve şükranla anacaklar. Uğruna can verdiğiniz değerli emaneti sonsuza dek yaşatmak, bizlerin en kutsal görevidir. Bugünlere ulaşmamamızı sağlayan vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için haytalarını feda etmekten çekinmeyen siz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.

VATAN SEVGİSİNİ KUTSAL SAYAN VE VATAN UĞRUNA CANLARINI FEDA EDEN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ

14.Mkz.Tug.Kom. Tuğgeneral Zeki Gürcan ise duygularını şu şekilde aktardı: “Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle bir kez daha huzurlarınızdayız. Bu anlamlı gün aynı zamanda mili tarihimizin her sayfasında vatanları için canlarını seve seve feda eden tüm kahraman şehitlerimize atfedilen bir gündür. Sizlerin vatan ve millet uğruna gösterdiğiniz üstün cesaret, azim ve kabaralığınız bizlere bıraktığınız en önemli manevi mirastır. Sizlerden aldığımız bu güçle, geçmişte olduğu gibi boş emlerle vatanımıza göz dikenler karşılarında sizlerin kahramanlıklarını yaşatacak vatan evlatlarını bulacaklarıdır. Vatan sevgisini kutsal sayan ve vatan uğruna canlarını feda eden bir milletin evlatlarıyız. Aziz şehitlerimiz: Devletimizin kurucusu Ulu Önder Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün idamelerinde hayat bulan muasır medeniyetler çıkma ülküsüyle emanetimiz olan Cumhuriyetimi daha da yükseltmek emanet etiğiniz bu kutsal vatan topraklarlarına gerçek anlamda değer kazandırma azim ve idaresindeyiz. Bu millet sizleri asla unutmayacak Türk milletinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun.”

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ, SİZLER BU VATANA HİÇ KİMSENİN YAPMAYA BİLE CESARET EDEMEDİĞİ BİR HİZMET ETTİNİZ.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da: “Aziz şehitlerimiz; Bu kutsal vatan toprakları için canını feda eden şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerini ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır. Bizlerde bu bilinçle, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Aziz milletimiz şehitlerimizi ve gazilerimizin değerini daime bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bu vatan için kim bir zerrede olsa hizmet etmişse bu Milet onu şerefle yad eder. Aziz şehitlerimiz, sizler bu vatana hiç kimsenin yapmaya bile cesaret edemediği bir hizmet ettiniz. Bu yüzden sizler hep layık olduğunuz yerde gönüllerde yaşatılacaksınız. Bu vatan sizden bize emanettir. Biz sahibi değil bekçileriyiz, sizden aldığımız kutsal emaneti bizden sonrakilere iade edeceğiz. Vatan sağ olsun, uğruna canlar feda olsun. Şehidimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun.” Şeklinde duygularını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.