GÜNCEL Haber Girişi : 06 Şubat 2018 13:25

Şehrimde Solgun Kırlangıçlar

Şehrimde Solgun Kırlangıçlar
Kafkas haber Ajansı (KHA) Yazarı Faruk Ocak’ın, “Şehrimde Solgun Kırlangıçlar” yazısı:

�ehrimde Solgun Kırlangıçlar

KAFKAS HABER AJANSI

Kafkas haber Ajansı (KHA) Yazarı Faruk Ocak’ın, “Şehrimde Solgun Kırlangıçlar” yazısı:

Yüzünde birkaç kırık söz vardı. Her şeyden öteye benim için yaşama sebebi olduğunu söylemeliydim. Sonra yağmuru aldım elime ve ona uzattım. Kalbine koydu en sevdiğim sözlerimi. O an şehir alacaydı, benim yüreğimde deprem. Hüznünü bıraktı ortaya; ben onu kendime aldım. Üzülmesindi gözleri öylesine güzel. Üzülmesindi benim sözlerimde intihar. Cinayet sebebiydi gözlerinin hüzne bürünmesi. Ben o an bulutlardan çıkarıp hülyalarımı, bir yıldıza kanat takar; mevsimi indirir şehrin göbeğine ve terk ederdim kendimi. Huzuru onda aramak, huzuru gözlerinde bulmak; dünyanın anlamı bu mu olmalıydı benim için?

Hüznümde yaralı bir üveyik; dağlarımda gezinir oysa en güzel. Ve kanatlarında masum bir sevgi. Yeni başlangıç yapardı hem de uçmaya. Uçtu mu senin kalbindi delişmen; yüreğim yüreğinde bin parça. Çarmıha gerilen ben miydim, yüreğim miydi oysa bu yağmurun kıyısında?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.