GÜNCEL Haber Girişi : 14 Mart 2018 18:52

Selimli Muhtarlar Afrin Yolunda

Selimli Muhtarlar Afrin Yolunda
Selimli Muhtarlar Afrin’deki Mehmetçiğimize Destek İçin Hatay’a gitti

Selimli Muhtarlar Afrin Yolunda

KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

Selimli Muhtarlar Afrin’deki Mehmetçiğimize Destek İçin Hatay’a gitti

Kars’ın Selim İlçesinin 53 köy muhtarı Afrin’deki Mehmetçiğe destek için Kars kaşarıyla Hatay’a gitti. Ana sınıfı öğrencilerinin mektup ve termal çoraplarını da yanlarına alan muhtarları ilçe kaymakamı, belediye başkanı, daire amirleri ve yüzlerce vatandaş alkış ve dualarla uğurladı.

Selim İlçesi Köy Muhtarları Derneği Başkanı Nizamettin Eksen’in organizesi, Kaymakam Zafer Yiğit ve Belediye Başkanı Coşkun Altun’un destekleriyle ilçeye bağlı 53 köyün muhtarı yanlarındaki 2 ton Kars kaşarı ve Özel Sevgi Anaokulu öğrencilerinin mektup ve termal çorap hediyelerini Mehmetçiğimize teslim etmek için Hatay’a doğru yola çıktılar.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene Kaymakam Zafer Yiğit, Belediye Başkanı Coşkun Altun, Selim İlçesi Köy Muhtarları Derneği Başkanı Nizamettin Eksen ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Muhtarlar adına konuşma yapan Oluklu Köyü Muhtarı Yaşar Çiftçi, “Öncelikle bu organizasyona sebep olan başta sayın kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bütün köylülerimiz ve muhtarlarımızın hepimizin kalbi Afrin’le atmaktadır. İnşallah Afrin’e, çocuklarımızın yanına gidiyoruz. Onlarla bir olacağız, iri olacağız diri olacağız. Allah devletimize, milletimize zeval ziyan vermesin. Afrin’deki askerlerimize moral olması adına 2 tona yakın Kars kaşarı götürüyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Coşkun Altun da, “Öncelikle ilçemiz adına onur, gurur verici bir olayı kaymakamımız ve muhtarlarımızla beraber gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu tabi ki normalde küçük bir destek ama manevi anlamda çok çok anlamlı bir harekettir. Biz kaymakamımız ve muhtarlarımızla düşündük ki Selim ilçesi olarak manevi anlamda bu harekete ne şekilde destek veririz. Maddi anlamda çok şükür devletimizin bu tür şeylere ihtiyacı yoktur. Ordumuzun her türlü ihtiyacı gideriliyor. Biz küçük olsun sama manevi anlamda büyük olsun diye böyle bir organizasyonuna kaymakamımız ve muhtarlarımızla katkı sunduk. Biz her zaman söylüyoruz ki bu ülke bir bütündür bölünemez. Biz hepimiz Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla 90 milyon biriz. Bu bayrak inmez ezanlar dinmez. Ülkemizin üzerinde kötü emelleri olanlar bilsinler ki 80 milyon yük vücut bunların karşısındadır.” diye konuştu.

Özel Sevgi Anaokulunun minik öğrencileri ise askerlerimizin ayakları üşümesin diye termal çorap gönderdiklerini belirttiler ve asker selamı durarak bütün Mehmetçiklerimize selam gönderdiler.

İlçenin şairlerinden Murat Bozkurt’un şiir okuması, İlçe Müftü Vekil yardımcısı Günay Yediel’in duasının ardından protokol mensupları ve vatandaşlarla vedalaşan muhtarlar alkışlar eşliğinde Hatay’a doğru yola çıktılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.