KARS Haber Girişi : 22 Ekim 2021 08:44

Serhat illerinin yöresel ürünleri YÖREX’te tanıtılıyor

Serhat illerinin yöresel ürünleri YÖREX’te tanıtılıyor
Serhat illerinin yöresel ürünleri YÖREX’te tanıtılıyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Serhat illerinin yöresel ürünleri YÖREX’te tanıtılıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) faaliyet alanında bulunan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerine ait yöresel ürünler Antalya’da düzenlenen 11’inci YÖREX Fuarı’nda tanıtılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası  (ATB) öncülüğünde ANFAŞ EXPO Center’da düzenlenen 11’inci Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen yöresel ürünlere ev sahipliği yapıyor. “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen yöresel ürünlerin sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), yok olmaya başlayan yöresel ürünlerin yeniden üretimi ve tanıtımını yapmayı, coğrafi işaretli ürünlerde farkındalık oluşturmayı, yerelden ve yerinden üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmaya destek olmayı hedefliyor. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet gösteren SERKA da YÖREX’te stant açarak dört ile ait yöresel ürünleri sergiledi. SERKA öncülüğünde düzenlenen organizasyon kapsamında, zengin yöresel ürünlere sahip olan Serhat bölgesindeki kadın kooperatifleri ile işletmeler yöresel ürünlerle fuara katılım sağladı. Ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılanan SERKA stantlarında Damal Bebeği, Kars ve Ardahan peynir çeşitleri, bal kolonyası, Karabağ kilimi, kavılca buğdayı ürünleri, Ağrı balı, Iğdır kayısı reçeli ve marmelatları ile şifa kaynağı bitkileri sergilendi. Fuarın ilk gününde SERKA standını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ziyaret etti. SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, gelen misafirlere bölgenin yöresel ürünleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Taşdemir, Hisarcıklıoğlu ile Çandır’a Damal Bebeği hediye etti. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği YÖREX Fuarı, 24 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.