KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2021 23:25

SERKA Kars’a Otizm Rehabilitasyon Merkezi Açılması İçin Girişimlerde Bulunuyor

SERKA Kars’a Otizm Rehabilitasyon Merkezi Açılması İçin Girişimlerde Bulunuyor
SERKA Kars’a Otizm Rehabilitasyon Merkezi Açılması İçin Girişimlerde Bulunuyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

SERKA Kars’a Otizm Rehabilitasyon Merkezi Açılması İçin Girişimlerde Bulunuyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA),  Gelincik Kars Otizm Derneği’nin planladığı Kars’ta Otizm Rehabilitasyon Merkezinin kurulması projesi için girişimlerde bulunmaya devam ediyor. SERKA tarafından Gelincik Kars Otizm Derneği ve ilgili kurumlarla yapılan işbirliği toplantısında, Kars’ta yaşayan 4.837 otizmli bireyin rehabilitasyon merkezine kavuşması için ilk adımlar atıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından otizmli bireylerin bilimsel uygulamalara dayalı eğitim alabileceği ve yakınlarının danışmanlık hizmetlerinden yararlanabileceği bir merkezin kurulması için gerekli fiziksel altyapının sağlanması noktasında kurumlar arasında işbirliğini sağlamak adına bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; SERKA, Gelincik Kars Otizm Derneği, Kars Valiliği,  Kars Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Aile Sağlığı Merkezi yetkilileri katıldı. Toplantı, Kars Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sahibi olduğu ve SERKA’nın desteğiyle hayata geçen “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi” projesinin son durumu hakkında ilgili kurumların bilgi vermesiyle başladı. Gelincik Kars Otizm Derneği’nin ilde yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verilen toplantı, ilgili kurum yetkililerinin Kars’ta yaşayan otizmli bireylerin ve ailelerinin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırmak amacıyla yapılması planlanan Otizm Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması için gerekli adımların atılacağını söylemesi ile son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.