GÜNCEL Haber Girişi : 04 Mayıs 2019 20:29

Sezgin Baran Korkmaz’dan Eğitime Bir Destek daha

Sezgin Baran Korkmaz’dan Eğitime Bir Destek daha
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Dedekorkut Eğitim Fakültesi İlk Öğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencilerinin, mezuniyet balosu için topladıkları paralar ile boyadıkları Kars’ın ilk ve tek Matematik Laboratuvar sınıfının tüm malzemeleri Karslı İşadamı

Sezgin Baran Korkmaz’dan Eğitime Bir Destek daha

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Dedekorkut Eğitim Fakültesi İlk Öğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencilerinin, mezuniyet balosu için topladıkları paralar ile boyadıkları Kars’ın ilk ve tek Matematik Laboratuvar sınıfının tüm malzemeleri Karslı İşadamı Sezgin Baran Korkmaz tarafından karşılandı. Sınıf, milli eğitim ve üniversite yetkililerinin katıldığı törenle hizmete açıldı. Öğrenciler, işadamı Korkmaz’a ve tüm emeği geçenlere böyle bir sınıf oluşturdukları için teşekkür ettiler.

Öğrenciler Yasemin Genç, Seren Yıldız, Reyhan Erol, Adil Bimay, Mahsum Derdiyok, Hacı Aydoğan Özbay ve Sevda Şimşek balo düzenleyip eğlenmek yerine Bayrampaşa Mahallesi’ndeki Dede Korkut Ortaokulu’na yapılmasını planladıkları bir sınıfı boyama kararı aldılar. Harçlıklarını toplayıp boya malzemesi alan öğrenciler sınıfı boyadılar.

Haberi alan Karslı İşadamı Sezgin Baran Korkmaz öğrencilerle bağlantı kurarak boyadıkları sınıfın diğer tüm masraflarını karşılayacağını söyledi. Öğrencileri, eğitim adına yaptıkları bu anlamlı adımlarından dolayı teşekkür etti ve harekete geçerek sınıfın Matematik Sınıfı olması için bütün malzemeleri satın alarak okula gönderdi. Öğrencilerde malzemeleri alarak kendi elleriyle matematik sınıfını hazırladılar.

Bir matematik sınıfında olması gereken tüm malzemelerin yer aldığı sınıfın bir de açılışı yapıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Urlunç ve Ali Cengiz Birdal, KAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taştan, KAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Esra Altıntaş, Dr. Öğr. Üyeleri Şükrü İlgün, Nilgün Günbaş katıldı. Kurdele kesilerek açılan sınıf gezilerek ilgililerden bilgiler alındı ve başta hayırsever işadamı Sezgin Baran Korkmaz olmak üzere KAÜ’lü öğrenciler ve tüm emeği geçenlere teşekkür edildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.