KARS Düzenleme Tarihi : 16 Ekim 2020 15:55 Haber Girişi : 16 Ekim 2020 15:56

Sezgin Yıldız Kimdir?

Sezgin Yıldız Kimdir?
Sezgin Yıldız Kimdir? KAFKAS HABER AJANSI /  BEDİR ALTUNOK

Sezgin Yıldız Kimdir?

KAFKAS HABER AJANSI /  BEDİR ALTUNOK

SEZGİN YILDIZ KİMDİR?

25 04 1990 yılında Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karakuş köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Kağızman'da tamamladı.  Liseyi Erzincan Kemaliye Anadolu Lisesi'nde birincilikle bitirdi. 2013 yılında Türkçe öğretmenliği bölümünden, 2015 yılında AÖF Adalet Bölümünden, 2018 yılında da Hukuk Fakültesi bölümünden mezun oldu. İlahiyat Fakültesi ve ve Atatürk Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans öğrencisi olan Yıldız, Akademi Sokrates hizmetleri şirketinin yönetim kurulu başkanı, Kars Beyaz Kalem KPSS kursu, Kars Yaklaşım Kariyer, Kars Kısayol Akademi ve Kağızman'da Sınav Özel Öğretim kurslarının kurucu müdürlüğünü yaptı. Anayasa hukukçusu ve hocalığının yanı sıra yerel gazetecilik ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Kafkas Haber Ajansı (KHA) il muhabirliği, yerel televizyon olan Serhat TV'de haber sunuculuğu ve "Bakış Açısı" ve “Tel Celse” programlarında moderatörlük ile Kafkas FM radyosunda program yapımcılığı ve sunuculuğunu yaptı.  27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Saadet Partisi’nden Kars 1. Sıra milletvekili adayıydı. Partisinden istifa ederek aşireti ve teşkilatıyla birlikte AK Parti saflarına geçti. 2019 yılında AK Parti’den Kağızman ilçe başkanlığına aday oldu.

"Bahçemde Hazan" şiir kitabı ve "Perihel" romanının da sahibi olan şair, yazar ve siyasetçi Sezgin Yıldız, Sivil Toplum Hareketi İl Başkanlığı görevini yürütüyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI /  BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.