KADIN Haber Girişi : 02 Kasım 2023 01:06

Şifalı bitkiler kaz tüyü yastıklar

Şifalı bitkiler kaz tüyü yastıklar
Şifalı bitkiler kaz tüyü yastıklar KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Şifalı bitkiler kaz tüyü yastıklar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta 4K Kadınlar Kooperatifi, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılı nedeniyle açtığı sergide kooperatif üyesi köylü kadınların hazırladığı ürünleri tanıttı.

Tamamı kadınlardan oluşan 21 üyeli Kars Merkez Oğuzlu Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sondem Yıldırım, civan pençemi bitkisi seromu, yanık ve yaralara iyi gelen yağlar, saç köklerinde kaşıntı ve egzama sorunlarına iyi gelen yağlar, cilti canlandıran ürünler ve patentini almayı düşündüğü hemoraid yağ ve buğday özünden yapılan yağları sergiledi. Dede baba anne annelerinden gördükleri kuyruk yağı ve kaz yağıyla yapılan yağları da tanıtan Sondem Yıldırım, “Sabunlarımız var bunları hediye paketleriyle satıyoruz. Mumlar var, kekik ürünleri ve siyah kuşburnu da üretiyoruz. Ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz.” dedi.

Yıldırım ayrıca, “Küz tüyü yastıklarımız da var. Bu yastıklar radyasyonu önlüyor. En az 15 yıllık kullanabilecek yastıklardır. Koyun yünlerinden şapkalar ve diğer ürünlerimiz  de var. Yün yorganları da yapıyoruz. Tüm ürünlerimiz doğal. Burada zaten sanayi yok ki herşey doğal. Bitkilerimiz, yünlerimiz, tüylerimiz tamamen doğal.” diye konuştu.  

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.