KARS Haber Girişi : 23 Kasım 2017 20:05

Sıkıyönetim anonsu yapan üsteğmene müebbet

Sıkıyönetim anonsu yapan üsteğmene müebbet
belediye binasından “sıkıyönetim ilan edildi” anonsunu yapan üsteğmen Zafer Akar ile aynı komutalıkta görevli yüzbaşı Sedat Kılınç’ın da olduğu 5 kişi, 18 yıl 9 aydan müebbete kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Sıkıyönetim anonsu yapan üsteğmene müebbet

Kars’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve görevden el çektirmek istedikleri Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın evine gittikleri iddiasıyla yargılanan 24’ü tutuklu 27 askeri personelden aralarında belediye binasından “sıkıyönetim ilan edildi” anonsunu yapan üsteğmen Zafer Akar ile aynı komutalıkta görevli yüzbaşı Sedat Kılınç’ın da olduğu 5 kişi, 18 yıl 9 aydan müebbete kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan yüzbaşılar Sedat Kılınç, Samet Çolak, üsteğmenler Zafer Akar, Eray Çetin, teğmenler Emre Koca, Furkan Şöhret ve Şuayip Çıtlak, astsubaylar Kadir Demirkaya, Ömer Bulut, Uğur Koç, 13 uzman çavuş ve eski Kars Belediyesi Şehitlik Bekçisi Murat Bekdemiroğlu ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan diğer 3 askeri personel katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Kars Belediyesine giderek anons merkezini ele geçiren ve “Türk Silahlı Kuvvetleri sıkıyönetim ilan etmiştir” anonsunu yapan eski üsteğmen Zafer Akar, savunmasında,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.