KARS Haber Girişi : 02 Temmuz 2020 00:41

Sivas katliamının yıldönümü

Sivas katliamının yıldönümü
KAFKAS HABER AJANSI Sivas katliamının yıldönümü

Sivas katliamının yıldönümü

KAFKAS HABER AJANSI

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Sivas katliamının 27. yıldönümünde basın açıklaması yaptı.

Toraman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 2 Temmuz 2020 Bundan 27 yıl önce bugün birçok kültüre ev sahipliği yapan,Sivas 'ta karabulutların çöktüğü, barışa ve kardeşliğe semah dönen 33 güzel insanımızın, bilimsel değerlere düşman kirli odaklarca katledildikleri günün yıl dönümündeyiz.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas 'ta gerçekleştirilmek istenen Pir Sultan Abdal kültür etkinliği tam da Sivas'ın tarihsel misyonuna uygun olarak kültürel  zenginliğimizin bir çeşidi olarak icra edilmeye çalışılmıştır.

 Dünyada ve bölgemizde  yaşanan  savaşlara, çekilen acılara karşı şairlerimiz şiirleri ile,yazarlarımız öyküleri ile gençlerimiz kardeşlik semahlarıyla laik,çağdaş bir ülkede özgürce yaşama umutlarıyla Sivas'a gitmişlerdi.

Ancak çağdaş, laik ,bilimsel  değerlere ve kültürel zenginliğimize karşı çıkan tekçi anlayış 33 vatandaşımızı orta-çağ karanlığında olduğu gibi vahşi yöntemlerle yakarak katletmişlerdir. Bizler her yıl olduğu gibi, bu yılda onların özlemini duyduğu bir ülke yaratma mücadelesi ve azmiyle yine onların huzurundayız. Onlar savaşı değil, barışın ve kardeşliğin ülkesini kurmak istiyorlardı. Onlar savaşsız ve sömürüsüz bir dünya istiyorlardı. Bizler de onların idealleri uğruna bedel ödedikleri düşüncelerinin yaşam bulması için aynı azim ve kararlılıkla yarım bıraktıķları mücadelelerini sürdürmeye bir kez daha söz veriyoruz.

Bu mücadele dünyada ve ülkemizde insanlığa yönelik tüm katliamlara karşı  insan hak ve onurunu savunma mücadelesidir.

İnsanlık tarihinin her aşamasında ,insanlık suçu olan katliamlarla yüz yüze  kalmıştır. Hitlerin gaz odalarından Bosna Hersek'e,Halepce'den,Solingen'e,Maraş'tan Çorum'a ,Madimak'tan ,10 Ekim Ankara gar katliamına kadar uzanan süreci insanlık adına utanç duyarak yaşadık.Ülkemizde ve dünyada bir daha bu tür acıların yaşanmaması için sizlerin barış, kardeşlik ve bir arada yaşama mücadelesi, bizlerin yaşam ilkesi olacaktır. Bu mücadele emekçilerin haklarını gasp eden,kıdem tazminatı gibi kazanılmış haklara göz diken ,sermaye dostu iktidarlara karşı emeğin ve ezilenlerin haklarını  savunma mücadelesidir. Bu mücadele yok sayılan farklı kültürler ve inançların eşit yurttaşlık hakları temelinde bir arada yaşama mücadelesidir. Katledilişinin 27.yılında tanıdığımız değerler,değerlerimizdir.

Sizlerin barıştan, kardeşlikten,insan sevgisinden olan düşüncelerinizi sahiplenerken bir daha insanlığın bu tür acıları yaşamaması için Madımak'ın utanç müzesi inşa edilmesi ve gerçek  katillerin yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları taleplerimizi bir kez daha haykırarak sizleri özlem ve saygıyla anıyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.