SAĞLIK Haber Girişi : 13 Ocak 2021 13:30

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nedir?

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nedir?

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nedir?


 

Dünya üzerinde birçok insan fazla kilolardan ve bunların sebep olduğu sorunlardan şikayetçi durumda. Sosyal hayatı oldukça zorlaştıran fazla kilolar aynı zamanda insanların özgüvenlerine bağlı olarak kişisel sorunlar yaşamalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle kilo problemi olan birçok insan hem fiziki hem de psikolojik destek alarak bu durumun üstesinden gelmeye çalışmaktadır.

Bununla beraber kilo problemi çözülemez bir sorun değildir. Birçok tedavi ve iyileşme imkânıbulunmaktadır. Bunlar en başta düzenli spor ve dengeli beslenme olarak karşımıza çıkmaktadır lakin bazı inatçı yağlar tüm bu efora rağmen erimemekte ve insanların farklı tedavilere yönelmelerine neden olmaktadır. İşte bunlardan günümüzde 300.000’den fazla kez tercih edilmiş olan yöntemin adı Cooltech soğuk lipolizdir. Cooltech soğuk lipoliz uygulaması, temelde vücutta bulunan yağ hücrelerinin dondurularak vücuttan atılması prensibiyle çalışan bir sistemdir. Bu uygulama sayesinde insanlar bir yandan kilo verirken bir yandan gündelik hayatlarına devam edebilmektedir. Bunun sebebi ise Cooltech soğuk lipoliz uygulamasının kesi işlemi olmadan ve cerrahi bir operasyon içermeden gerçekleşen bir uygulama olmasıdır. Bu da Cooltech soğuk lipoliz uygulamasının hayatın olağan akışı içerisinde yapılabilen ve gündelik hayattan vakit almayan bir işlem haline getirmektedir. Bu da sıklıkla tercih edilmesinin altında yatan bir diğer sebeptir.

Cooltech soğuk lipoliz uygulaması, özel üretilmiş Cooltech soğuk lipoliz cihazı kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bölgesel zayıflama ve incelme işleminin uygulanacağı noktalardaki yağlar bu cihaz sayesinde dondurulmakta ve dondurulan bu yağların hücre ölümleri sağlanmaktadır. Bu da zaman içerisinde çözünerek bir atık olarak vücuttan atılmakta ve bu yağların sonsuza kadar yok olması sağlanmaktadır.

Uluslararası geçerliliği bulunan Avrupa medikal sertifikası CE0051’e sahip olan Cooltech soğuk lipoliz cihazları, özel geliştirilmiş pedler yardımıyla vücudunuza zarar vermeksizin, işlemlerini gerçekleştirmektedir. -8 dereceye kadar soğuğu hücrelerin en derin noktalarına uygulayan Cooltech soğuk lipoliz cihazları, gelişmiş kriyoadipoliz teknolojisi ile bu işlemleri yapabilmektedir.

Cooltech Soğuk Lipolize Dair Merak Edilenler 

 

Cooltech soğuk lipoliz uygulaması dünyada oldukça sık başvurulan bir tedavi yöntemidir. Bu kadar kullanılan bir uygulama olması onu aynı zamanda birçok sorunun da odağı haline getirmektedir. Bu sorulardan ilki bu uygulamanın güvenli olup olmadığıdır. Cooltech soğuk lipoliz uygulaması, cerrahi bir müdahale içermeyen, derinin üstünden yoğun ancak vücut fonksiyonlarına zararı olmayan soğuk dalgaları aracılığıyla uygulanan bir prosedürdür. Bu nedenle tamamen güvenli ve sağlıklı bir yöntemdir.

Cooltech soğuk lipoliz uygulaması hakkında bir diğer merak konusu ise ne kadar sürdüğü ve kaç seansta tamamlanabildiğidir. Cooltech soğuk lipoliz uygulaması, kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber çoğu hastada tek seansta bitirilebilen bir uygulamadır. Bir seans yaklaşık olarak 30-60 dakika sürmekte olup seans bitiminde kişiler rahatça hareket edip yürüyebilmektedir. Ayrıca Cooltech soğuk lipoliz uygulamasının bir seansında birden fazla noktaya aynı anda ped yerleştirilip uygulama yapılabilmekte ve bu sayede farklı noktalarda bulunan fazla yağlardan aynı seans sırasında kişiler kurtulabilmektedir. 

Cooltech soğuk lipolizin eğer kişiye birden fazla seansta uygulamasına karar verilirse bu seanslar arasında en az 2-3 ay süre bulunması gerekmektedir. Zira vücutta bulunan donmuş yağ hücrelerinin tamamen atımı bu süre zarflarında gerçekleştiği için bu sürelerden önce yeni bir seans yapıldığında daha önceki seanstan kalan yağ hücreleri atılamamış olacaktır. Bu nedenle tavsiye edilen seans aralığı 2-3 ay olarak belirtilmektedir. 

Cooltech soğuk lipolizin tam etki göstermesi için tedavinin ardından bol su tüketilmeli, vücudu zorlamadan egzersizler yapılmalı ve düzenli bir biçimde beslenilmelidir. Aksi takdirde aynı kiloların zamanla geri dönmesi kaçınılmaz olacaktır.

Kaynak : https://www.floraklinik.com/cooltech-soguk-lipoliz/