EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 22 Kasım 2020 21:10 Haber Girişi : 22 Kasım 2020 21:11

Subutay Kılıç: ‘Bu Vebal Hepimizin Sorumluluğu Olacaktır’

Subutay Kılıç: ‘Bu Vebal Hepimizin Sorumluluğu Olacaktır’
Subutay Kılıç: ‘Bu Vebal Hepimizin Sorumluluğu Olacaktır’ KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Subutay Kılıç: ‘Bu Vebal Hepimizin Sorumluluğu Olacaktır’

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, “Herkesin dışarıda olduğu, AVM dahil tüm sektörlerin çalıştığı bir ortamda lokantacıların ve pastanecilerin günah keçisi göstererek umutları ile lütfen oynamayalım.” dedi.

Başkan Kılıç, “Sanki virüsün kaynağı lokantacı ve pastaneci gibi sadece bizim esnafımız üzerinden virüs politikası yürütmek çok yanlış. Yiyecek-içecek sektöründe çalışan iki milyon çalışan ‘AÇLIK MI, SAĞLIK MI’ ikilemine düşürüldü.” diye konuştu.

Kılıç ayrıca, “Lokantaları belirsiz bir süre kapatarak coronayı değil, lokantacıları yok edersiniz. Bedeli neyse hep birlikte ödeyelim. Ama bir kere ödeyelim. Böyle sürekli esnaf üzerinden bir şeyler yapılmasın. Oysa 15 günlük tam kapanmayla virüsü bayağı bir etkisiz hale getirirsiniz. Kimse de 15 günde batmaz” şeklinde konuştu.

CORONA VİRÜSTE İKİNCİ DALGAYA ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ VAR MI?

Başkan Kılıç daha sonra şu ifadelerde bulundu:

“İlimizdeki kış şartlarının ağır ve zor geçmesi bizleri daha tedirgin etmektedir. Doğalgaz elektrik ısınma giderlerinin kış ayından dolayı daha da artacağından ve SSK, Stopaj, vergi, su, kira gibi giderlerin de olması lokantacı ve pastaneci esnafımızı derinden etkilemektedir. Birinci dalgadan oldukça etkilenen esnaf her halde ikinci dalgada batar. Devletimizin yetkili mercilerinden yapılan bu olaya daha iyi bir çözüm bulmalarını önem ile rica ediyoruz. Birinci dalgada verilen 25 TL’lik can suyu kredisinin lokantacılar ve pastaneciler esnafına hibe edilmesi, ikinci dalgada da çalışmayan esnafın SSK, vergi, elektrik, doğalgazdan muaf tutulmasını talep ediyoruz. Çünkü turizmi yeni gelişmekte olan Kars esnafı artık yorgun.”

 (BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • B 23 Kasım 2020 18:55

    Aa

  • Nesim Aktaş 23 Kasım 2020 17:53

    Başkanına kesinlikle katılıyorum söyledikleri harfi harfiyen geçerli olup hep günah keçisi biz oluyoruz

  • Nesim Aktaş 23 Kasım 2020 17:52

    Başkanına kesinlikle katılıyorum söyledikleri harfi harfiyen geçerli olup hep günah keçisi biz oluyoruz

  • Ayşe Çolak 23 Kasım 2020 17:24

    Ağzınıza sağlık başkanım duygularımıza tercüman oldunuz

  • ALİCAN TİKİCİERİ 23 Kasım 2020 00:00

    Bi esnaf olarak çok zor durumdayım devletimizden bize el atmasını istiyorum

  • Burhan Özağdaş 22 Kasım 2020 21:50

    Bizzat içinde olduğumuz durumu açıklığa kavuşturmuşsunuz. Bizlere destek olduğunuz için teşekkürler. Elinizden geleni yapmak ne büyük minnettarlık'tır. Bi kaç sözde ben eklemek isterim. Bu zorlu süreçte işleri daha çok zorlaştırmak. Bizi bi hayli düşündürüyor. Verilen kararlara uymak, bizlere vazifedir. Ama esnafın durumu nedir. esnafın durumu ne olacak. Diye, düşünülmemesi bizleri gerçekten çok üzüyor.

  • YEŞİLYURT yener 22 Kasım 2020 21:34

    Evet

  • Mehmet dağ 22 Kasım 2020 21:34

    Ağzına sağlık Başkanım Yüreğimizden geçenleri Nakşetmissiniz Neden hep lokanta, kafe, pastanelere kısıtlamalar geliyor. kiralar devam işçi devam vergi sgk devam kısıtlamalardan hep esnaf etkileniyor Zaten birinci dalgada birçok esnafımız kapattı ikinci dalga ile ya kapatmalar yada küçülmeler başladı binlercesi işiniden oldu Lütfen devlet büyüklerimiz bilim kurulunun eline bakmasın gereğini kendileri yapsın esnafımıza el uzatsın yoksa bu gidişle vergi ödeyecek esnaf bulunmaz saygılarımla

  • Çağlayan aktaş 22 Kasım 2020 21:31

    Aklın yolu birdir başkanım devlet esnafına sahip cıksın devletin gecim olan esnafa cok acilen birseyler yapması lazım. Yoksa devlet daha önce kücük esnaf olan bakkalları toptancıları bitirdiği gibi simdi lokantacı ve pastaneleri mi bitirmek istıyor

  • Nurkan Yavuz, sana Anne sofrası ve ev yemekleri 22 Kasım 2020 21:29

    Sayın başkanım Kılıç'a sonuna kadar katılıyorum. Zorlu bir kış mevsimi öncesi ve bölgesel şartları göz önünde bulundurarak, özellikle küçük olma şartıyla esnafımızın bu süreci en hafif hasarla atlaması için gerekli desteği yetkililerimizden arz ediyorum

  • Öner tarla 22 Kasım 2020 21:27

    Çok haklısınız başkanım bir esnaf olarak hakikaten dayanacak gücümüz kalmadı. Elektrik,su,doğalgaz,kira, maliyetler peşpeşe geliyor. Çok zorlanıyoruz dayanacak güç kalmadı