KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

Sultanların Çanakkale ruhu

Sultanların Çanakkale ruhu
Sultanların Çanakkale ruhu

DATA[

Sultanların Çanakkale ruhu

Sultan Alparslan Koleji Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Törene Vali yardımcısı Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü Mehmet Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Fatih Akaslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Çanakkale Şehitler Abidesi” ve “ Çanakkale Bir Destandır” isimli resim sergisinin açılışını yapan Vali Yardımcısı Karahan Daştan; “Öğrencilerimiz Çanakkale şuurunu yaşatmak adına yapmış oldukları eserleri önemsiyorum. Geleceğimiz olan öğrenciler Çanakkale ruhuna sahip oldukları müddetçe ülkemiz her zaman dünya devletleri arasında hak ettiği yerde olacaktır” dedi.

Şehitler Abidesinin açılışından sonra sergiyi gezen misafirler, Şehitler Abidesini ve Yapılan resimler hayran kaldılar.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, öğrencilerin bu yaşta bu resimleri yapmaları gerçekten gurur verici. Eğitime yapılan yatırımın ne kadar değerli ve önemli olduğunu belirtti. Misafirler sergiyi gezerken 5.sınıf öğrencilerinden Ömer Sait Topçu ve Yunus Emre Aydemir Mehmet Akif Ersoy’un” Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini okudu.

Çanakkale Şehitler Abidesi ve Çanakkale Bir Destandır resim sergisinin açılışından sonra Vali Yardımcısı Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve İl müftüsü Mehmet Genç’e Sultan Alparslan Kolej müdürü Fatih Akaslan günün anlam ve önemini belirten tablolar hediye etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.