KARS Haber Girişi : 07 Şubat 2021 19:31

Süphan Dağı Yine Geçit Vermedi

Süphan Dağı Yine Geçit Vermedi
Süphan Dağı Yine Geçit Vermedi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Süphan Dağı Yine Geçit Vermedi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dağcılık Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) sporcuları 2017 yılı Şubat ayında zirve yapamadıkları 4058 metre yüksekliği ile ülkemizin üçüncü yüksekliğe sahip Süphan Dağı’na yapmak istedikleri kış tırmanışı olumsuz hava koşulları nedeniyle zirve yapılamadan iptal edilmek zorunda kalındı.

4 Şubat sabahı erken saatlerde Kars’tan Bitlis’in Adilcevaz İlçesine doğru yola çıkan Özfer Koçak, Erdal Ercan, Nesip Kılıçaslan, Kemalettin Özışık ve Ömer Çapkurt’tan oluşan beş kişilik KARDAK Spor Kulübü üyesi dağcılar aynı gün 2700 metrede Samsun, Ankara, Mersin, Tunceli ve Adilcevaz’dan tırmanış için gelen on dağcı ile kamp kurdular.

Zirve tırmanışı için gece kalktıklarında tipi ve sis nedeniyle tırmanışı erteleyip beklediler. Tipi ve sisin etkisini yitirmemesi nedeniyle 2017 yılındaki gibi çığ riskini de gözeterek iptal kararı aldılar.

KARSDAK sporcularının yakın zamanda elim hastalık nedeniyle kaybettikleri Doktor Yakup Raşidoğlu anısına ithaf ettikleri Süphan Dağı tırmanışına biri kadın on beş dağcı katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.