KARS Haber Girişi : 23 Mayıs 2021 22:31

Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Kars organizasyonuyla devam ediyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Kars organizasyonuyla devam ediyor
Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Kars organizasyonuyla devam ediyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Kars organizasyonuyla devam ediyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

27 Mayıs 1 Haziran tarihlerinde çevrimiçi olarak Surdurulebiliryasam.net’de izleyicilerle buluşacak!

Movies that Matter ve UNDP Türkiye desteği ile Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden 12 belgeselin yer alacağı Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Kars organizasyonu, Kars Si-nema Topluluğu, Ardahan Sinema Topluluğu, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği, Kars 7Sanat Derneği ve KuzeyDoğa Derneği tarafından 27 Mayıs- 1 Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi ger-çekleşecek.

Program

Ekolojik ve sosyal sorunların birbiriyle ilişkisini, ve sürdürülebilirlik perspektifi ile ilişkilendirile-rek daha kapsamlı ve geniş bakış açısıyla ele alınan insan haklarını konu alan SYFG’de film göste-rimlerinin yanı sıra davetli konuşmacılarla çevrim içi panel ve tartışmalar yer alacak. Programda Deniz Zeyrek (Gazeteci), Zeynep Baş (İkizdere Vadisi Aktivisti), Coşkun Aral (Savaş muhabiri, ga-zeteci), İlhan Koçulu (Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Kurucusu-Başkanı), Pınar Kaftancıoğlu (İpek Hanım'ın Çifliği Sahibi), Hüsnüye Aydar (Boğatepe Köyü Çevre ve Yaşam Derneği), Emrah Çoban (KuzeyDoğa Derneği, Biyolog), Zuhal Okuyan (Prof. Dr, Halk Sağlığı Uzmanı), Alper Akçam (Emekli Genel Cerrahi Uzmanı, Yazar) ve Nida Gönül (Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımcısı) izleyici-lerle çevrimiçi söyleşiler gerçekleştirecek.

SYFG seçkisi; temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektör-lerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden enerji sorunlarına, suya erişim hakkından zehirsiz gıdaya erişime birçok temel meseleyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ve yaratıcı çözümlerle ilham veren belgesellerden oluşmaktadır. Ekolojik ve sosyal sis-temlerin birbiriyle ilişkisini gözler önüne seren filmler aynı zamanda çözüm odaklı insanların fark yaratan sosyal girişimlerini aktarmaktadır.

SYFG'ye katılmak için önce "Takipçi" kaydı yapılması ve ardından seanslara kayıt olunması gerek-mektedir.

Tüm gösterimler ücretsizdir.

Film seanslarına kayıt yaptığınızda seans günü ve saati geldiğinde web sitesinden filmlere ulaşa-bileceksiniz. Kayıt için:

Surdurulebiliryasam.net'e "TAKİPÇİ OL" formundan kayıt yapın

E-posta adresinize gelen AKTİVASYON bağlantısını tıklayın

Şifrenizle websitesine giriş yapın

İzlemek istediğiniz filmleri ve gösterileceği seansları seçip KAYDOL'u tıklayın

Etkinlik günü şifrenizle sayfaya giriş yapıp etkinlik sayfasında seçtiğiniz seansların başlangıç saa-tinde görünecek olan kırmızı renkli İZLE'yi tıklayın

Filmleri etkinlik saatinin başlangıcından itibaren, filmlerin bitişinden sonraki 2 saat boyunca izle-yebilirsiniz

Seansların ardında yer alan sohbetlere her senasın altındaki "Yan Etkinlikler"i tıkladığınızda açı-lan pencerede bulunan bağlantılar üzerinden katılabilirsiniz.

SYFG Seçkisi temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektörlerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden enerji sorunlarına, suya erişim hakkından zehirsiz gıdaya erişime birçok temel meseleyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ve yaratıcı çözümlerle ilham veren belgesellerden oluşmakta-dır. Ekolojik ve sosyal sistemlerin birbiriyle ilişkisini gözler önüne seren filmler aynı zamanda çözüm odaklı insanların fark yaratan sosyal girişimlerini aktarmaktadır.

Güç Bizde/Our Power 9’ Seçme Vakti/Time to Choose 100’ Bataklık Hayalleri/Marshland Dreams 7’ Çikolata Davası/The Chocolate Case 90’ EcoPeace Orta Doğu/EcoPeace Middle East 5’ Yörüngeyi Değiştirenler/Bending the Arc 102’ Müşterekler Algısı/A Commons Sense 8’ Gerçek Bedel/The True Cost 92’ Angaza 5’ Zehirsiz Sofralar/No Pesticides on my Plate 42’ Ortak Bir Hak /A Common Right Uganda 8’ Kongo Mahkemesi/The Congo Tribunal 100’

SYFG öğrenciler ve akademisyenlerin yanı sıra yerel yönetimler, kamu ve özel sektör, STK ve eğitim kurumlarından katı-lımcıların ve sürdürülebilirlik konusuna ilgi duyan herkesin katılımına açıktır. Etkinliğe katılmak için önce Surdurulebilir-yasam.net’de "Takipçi" kaydı yapılması ve ardından seanslara kayıt olunması gerekmektedir.

Program ve tüm detaylar için: İnan Ercan [email protected] 05067118917

Kars Sinema Topluluğu @sinekars

Ardahan Sinema Topluluğu @sineardahan

Kars 7Sanat Derneği

Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği

KuzeyDoğa Derneği

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.