GÜNCEL Haber Girişi : 03 Şubat 2018 11:03

Susuz Şelalesi Buzla Kaplandı

Susuz Şelalesi Buzla Kaplandı
Kars’ın Susuz ilçesi sınırları içinde bulunan doğa harikası Susuz Şelalesi -20 derecelerde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle büyük bölümü buz tuttu.

Susuz Şelalesi Buzla Kaplandı

Kafkas Haber Ajansı

Kars’ın Susuz ilçesi sınırları içinde bulunan doğa harikası Susuz Şelalesi -20 derecelerde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle büyük bölümü buz tuttu.

Uzun süre dışarıda kalmanın neredeyse imkansız hale dönüştüğü bölgede Şelalede görülmeye değer manzaralar oluştu. Kış mevsimini en yoğun yaşayan illerin başında gelen Kars’ta, insan hayatını olumsuz yönde etkileyen havadan doğa da nasibini aldı. Susuz ilçesinde çifte şelalesi olarak da adlandırılan bölgenin en yüksek düşüşü sağlayan suyunu barındıran şelalenin buzla kaplanınca vatandaşların ilgi odağı oldu.

Vatandaşlar tarafından "Su uçan" olarak adlandırılan Susuz Şelalesi, buzla kaplanmasıyla görsel şölen oluşturdu. Metrelerce yükseklikte buz kütlesi oluşan şelalede bazı vatandaşlar şelale önüne gelerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Son günlerde sosyal medyada sıkça gündeme gelen şelale videosuna karşı şelale önünde fotoğraf çektirmek için giden vatandaşlardan Murat Avcı, Susuz Şelalesi’nin daha güzel olduğuna dikkat çekerek; “Susuz'un doğal güzelliklerinden birisi de şelalesi, ağır geçen kış şartlarıyla birlikte şelalenin bir kısmı donmak üzere ama görsel şölende oluşturduğu kesin. Burayı bilenler geliyor, bu anı ölümsüzleştiriyor. Kars'ın her tarafı doğal güzellikleri olan bir şehir. Biz burada yaşamaktan mutluyuz herkesi buraya davet ediyoruz, bu doğal güzelliklerde yararlansınlar. Özellikle Doğu Ekspresi ile gelen arkadaşlarımız oluyor burayı bilmiyorlar tanıtım noktasında eksiklik var burası tanıtılırsa daha çok kişi gelir. Ayrıca son zamanlarda sosyal medyanın sıkça izlenen videolarından olan ‘evet görüyorsunuz, mükemmel şelale’ videosundaki şelaleden bizim şelalemiz daha güzel diyor, herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.