KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

TDP Halkla iç içe

TDP Halkla iç içe
TDP Halkla iç içe

DATA[

TDP Halkla iç içe

-TDP 1 YILDA 10 BİNLERE ULAŞTI!

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) ekiplerini Kars’ta tanımayan çocuk da yok, yaşlı da. Birçok alanda Karslı vatandaşlarla iç içe olan ekiplerin her eve rahatlıkla misafir edildiği dikkat çekerken, çocukların polislere yönelik sevgi gösterileri ise görülmeye değer tablolar oluşturdu.

Kar-kış demeden mağdurlara ulaşmanın mutluluğunu dost sıcaklığında gerçekleşen karşılamayla yaşayan TDP ekipleri, kimi zaman abi, kimi zaman abla, kimi zaman baba ve evlat olarak 1 yıl içerisinde Kars’ta on binlerce insana ulaştılar.

Geçen yıl başlatılan “Tarihe Yolculuk” isimli proje dahilinde 2 bin 700 öğrenciye ulaşılırken, aynı projeyle bu yıl ise 4 bin 725 öğrenci, 220 esnaf, 30 aile de Çanakkale 1915 ve Fetih 1453 filmi ile buluşturuldu. Birçok öğrencinin ve esnafın daha önce sinemaya gitmemiş olmaları ise TDP’nin yapmış olduğu hizmeti farklı boyutuyla ortaya çıkardı. TDP’nin hizmetleri arasında yer alan “Kardeş aile projesi” ile 378 aileye ulaşıldı ve kış mevsimi boyunca kardeş aileler TDP Polisleri tarafından sürekli ziyaret edilerek, sıkıntıları giderildi.

Okullarından uzaklaşan çocuklara yönelik faaliyetlerini de sıklıkla devam ettiren ekipler, birçok öğrenciyi de okullarına kazandırdılar. Öğretmenler tarafından da büyük beğeni toplayan bu çalışma sayesinde de öğrenciler okullarına devam ederek, polis ağabeylerini mahcup etmediler. Faaliyet kapsamında birçok öğrenci de ücretsiz olarak dershaneye gönderilerek başarılarına yenilerini eklemeleri için imkan sağlandı.

Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Kars’ta da sıklıkla rastlanan dolandırıcılık çetelerine yönelik bilgilendirme ziyaretlerini de gerçekleştiren TDP ekipleri köyler de dahil olmak üzere il genelinde 7 binin üzerinde vatandaşla birebir görüşüp bu tür dolandırıcılara inanmamaları gerektiğini anlattılar.

TDP ekipleri bu hizmetleri vatandaşın ayağına kadar götürürken onlarla kaynaşmayı da ihmal etmiyor. Özellikle de çocuklarla kurulan diyaloglar büyük beğeni topluyor. Onlarla mahalle aralarında futbol maçı bile yapan TDP polisleri, okullarını ve evlerini de ziyaret ederek hem öğretmenlerinden hem de ailelerinden bilgi alıyorlar. Çocukların her derdiyle ilgilenen TDP ekipleri aynı zamanda da onlara hediyeler götürüyor ve eğitimlerini tamamlayabilmeleri, ailelerine bağlılıkları konusunda da takipçi oluyorlar. Bir defa uğradıkları aileyi asla yalnız bırakmayan ve onların dertleriyle dertlenen polisleri vatandaşlarda çok seviyor. Özellikle yaşlılar polisleri öperek bağırlarına basıyor ve onlara çok güveniyorlar.

TDP ekiplerinin bu çalışmalarıyla hem sosyal ve kültürel faaliyetlere çocukların katılımları sağlanıyor hem de kötü alışkanlık içinde olanlar bu alışkanlıklarından uzaklaştırılarak kitapla buluşmaları sağlanıyor.

Vatandaşlar, “Başta Emniyet Müdürümüz Sayın Ercan Çakmak olmak üzere tüm polislerimize ve TDP ekiplerine bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – UĞUR AYDIN (ÖZEL HABER)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.