SİYASET Haber Girişi : 01 Kasım 2021 23:01

TDP İl Başkanı Kemal Yücesoy basın toplantısı düzenledi

TDP İl Başkanı Kemal Yücesoy basın toplantısı düzenledi
TDP İl Başkanı Kemal Yücesoy basın toplantısı düzenledi KAFKAS HABER AJANSI

TDP İl Başkanı Kemal Yücesoy basın toplantısı düzenledi

KAFKAS HABER AJANSI

Türkiye Değişim Partisi Kars İl Başkanlığı kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kentin sorunlarının görüşüldüğü basın toplantısına Türkiye Değişim Partisi Kars İl Başkanı Kemal Yücesoy ve Digor İlçe Başkanı Yakup Avinç katıldı. Toplantıda “Kars’ın yüzde 80’i göçtü, yüzde 20’si de gitmenin derdinde.” olduğunu ifade eden Başkan Yücesoy “Kars’ın sorunlarını bir nebzecik de olsa dile getirmek için sizinle beraber olmak istedim. İlimiz malumunuz tarım ve hayvancılık bölgesidir, maalesef bu sene çok şiddetli bir kuraklık yaşandı, şu anda 50 kilogramlık bir yem torbasının fiyatı olmuş 160 lira, 1 ton saman olmuş 1200 lira yani hayvan para etmiyor, köylü perişan, bir an önce buna bir çare hükümet, devlet buna bir çare bulmalıdır. Bir destek vermelidir, en azından %50 süspansiyon yapılması lazım, mazot başını almış gidiyor 8 lirayı geçti. Geçmişte ‘Kars'ta göç var’ dediler ancak gelinen noktada yine göç gündemde ve bu göç hiç bir göçe benzemeyecek. Kars’ta şimdi ciddi bir sorun var, geçim sıkıntısı çok, şu anda kömürün tonu olmuş aşağı yukarı 3500 lirayı bulmuş. Kars’ta 8 ay kış yaşamaktadır, diğer illerle farklı konumları vardır, bana göre Kars’ın göç vermemesi için çok güçlü destek vermesi gerekir. Kars’ın yüzde 80’i başka illerde yaşamaktadır, burada sadece yüzde 20'si kalmış durumdadır. Eğer buna destek verilmezse buna yardım edilmezse inanın bu yüzde 20'si de göç etmek zorunda kalacaktır, Kars’ın sorunları büyüktür, yarası ağırdır derindir. Buna bir an önce el atılması gerekir, sorunları büyüktür.” dedi.

Çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçlarına da değinen Yücesoy, “Bana göre Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifine borcu olan vatandaşların en azından bir sefere mahsus affedilmesi lazım, bunu affetmiyorsa da en azından borçların 1 yıllık faizsiz ertelenmesi gerekir. Çünkü vatandaşımızın ödeyecek gücü yok, hayvan para etmiyor.” ifadesini kullandı. Kars’ın Akyaka ilçesinde bulunan Türkiye – Ermenistan sınır kapısı Doğu Kapı’nın 90 yıllarda ticarete açık olduğunu ve yenide kapının açılmasının ilimiz için faydalı olacağını da kaydeden Yücesoy, “Ermenistan'la bizim daha önce 90'lı yıllarda ticaret ilişkilerimiz vardı bunlar bozulmasaydı daha farklı bir konumda olurdu Kars. Kars'ın Ermenistan'la kapının açılması bana göre çok faydalı, Kars’a çok yarar sağlayacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.