SPOR Haber Girişi : 18 Eylül 2021 00:10

TransAnatolia’nın 6.Gününde Palandöken’den Sarıkamış’a Ulaştı

TransAnatolia’nın 6.Gününde Palandöken’den Sarıkamış’a Ulaştı
TransAnatolia’nın 6.Gününde Palandöken’den Sarıkamış’a Ulaştı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TransAnatolia’nın 6.Gününde Palandöken’den Sarıkamış’a Ulaştı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TRANSANATOLİA BİTİŞE BİR GÜN KALA BÜYÜK REKABETE SAHNE OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle düzenlenen TransAnatolia Rally Raid’in altıncı gününde yarışçılar, Erzurum Palandöken’den Kars Sarıkamış’a toplam 300 km yarıştı. Kazananlar 18 Eylül Cumartesi saat 14.00’te Kars Kalesi’nde düzenlenecek ödül töreniyle belli olacak.

Eskişehir’den Kars’a uzanan TransAnatolia Rally Raid’in altıncı günü 17 Eylül Cuma sabahı Erzurum Palandöken’den start aldı. Yarışçılar 216 km’si özel etaptan oluşan rotada sırasıyla Narman, Topyolu ve Sarıkamış özel etaplarından geçerek günü toplam 300 km’lik sürüş ile günü Sarıkamış’ta noktaladı.

17 Eylül Cuma günü sıralama şu şekilde gerçekleşti;

Motosiklet grubunda; yoğun yağış sonucu zeminin motosiklet sürücüleri için risk oluşturması nedeniyle Topyolu ve Sarıkamış özel etapları iptal edildi. İlk özel etap Narman etabında sıralamalar saniyelik farklarla belli oldu. KTM 500 EXC-F ile yarışan İtalyan Michelle Cotti 1 saat 10 dakika 43 saniye ile birinci, Beta 430 ile yarışan yarışan Nicola Quinto 6 saniye farkla ikinci, KTM 450 ile yarışan İtalyan Alberto Bertoldi 9 saniye farkla üçüncü oldu.

Türk sporculardan Süleyman Aydın beşinci, Mesut Doğan altıncı, Serkan Özdemir yedinci, Ejder Erişti sekizinci oldu. Genel klasmanda İtalyan Alberto Bertoldi birinci, Cesare Zacchetti ikinci ve Andrea Rossi üçüncü durumda. Motosikletçiler arasında saniyelik farklar içeren heyecanlı mücadelenin kazananı 18 Eylül Cumartesi günü finishte belli olacak.

Otomobil grubunda; hava şartları nedeniye Topyolu etabı iptal edilirken, SSV sınıfındaki araçlar ilk beşte yerini aldı. Can-Am Maverick X3 ile yarışan Federico Butto & Filippo İppolito ikilisi 2 saat 40 dakika 41 saniye ile birinci, Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar ikilisi 2 saat 49 dakika 49 saniye ile ikinci olurken Can-Am Maverick X3 ile yarışan S.Barbaros Yangın & Ali Osman Kutanoğlu ikilisi 41 saniye farkla ile üçüncü oldu.

Genel klasmanda ise Federico Butto & Filippo İppolito ikilisi birinci, Mert Becce & Sertaç Tatar ikinci, Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar üçüncü durumda.

Yarışçılar 18 Eylül Cumartesi günü, 113 km’si özel etaptan oluşan toplam 190 km’de yarışacak olup, Allahuekber Dağlarından geçerek finish’i Kars Kalesi’nde görecekler. Saat 14.00’te düzenlenecek ödül töreniyle TransAnatolia 2021’in dereceye giren isimleri belli olacak.

Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, Hollanda ve İngiltere’den toplam; 40 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 4 Quad ve 3 Kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarışçı katıldı.

11.yılında TransAnatolia’nın sponsorları arasında Korlas (Ducati), Eti, Spor Toto, General Tire, Castrol, Anlas, İzeltaş, Fikirmedya, Anafarta ve Jules Verne bulunuyor.

TransAnatolia Rally Raid, Türkiye'de 2010 yılından beri her yıl düzenlenen bir motorsporları yarış organizasyonudur. Yarışta Motorsiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde ve yol dışı etaplarda yarışılmaktadır. TransAnatolia kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak tanınmaya başlanmıştır. TransAnatolia’da sporcular dünya standartlarında yol notları ile yarışmakta ve kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemi ile izlenmektedir. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanmaktadır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.