TÜRKİYE Haber Girişi : 13 Aralık 2023 01:36

Turistik Doğu Ekspresi Kars'ta coşkuyla karşılandı

Turistik Doğu Ekspresi Kars'ta coşkuyla karşılandı
Turistik Doğu Ekspresi Kars'ta coşkuyla karşılandı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Turistik Doğu Ekspresi Kars'ta coşkuyla karşılandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Video linki: https://fb.watch/oUCzLZU9UK/  

Kars turizminin gözdesi "Turistik Doğu Ekspresi" yaklaşık 30 saatlik yolculuğun ardından son durağı olan Kars'a ulaştı. Kars Gar’ın da karanfillerle karşılanan yolcular için aşık dinletisi ve Kafkas gösterisi sunuldu. Kars yazılı meşalenin de yakıldığı karşılama programı renkli görüntülere sahne oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 dönemi ilk seferine dün 17.55'te tarihi Ankara Garı'ndan hareket eti. Yaklaşık 24 saatlik yolcuğun ardından saat 23.30'da Kars Tren Garı'na geldi.

Trendeki yolcular Vali Ziya Polat, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, GAR görevlileri ve turizmciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Karslı aşıklar tarafından sazlı sözlü dinletinin ardından GAR binası önünde Kafkas Halk Oyunları ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Alkışlarla izlenen gösteri “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşı eşliğinde Türk bayrağının açılmasıyla son buldu.

Program Gar binası önünde meşaleli “Kars” yazısının yakılması ve hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle tamamlandı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Gazi Kars'a, Anadolu'nun giriş kapısı, medeniyet ve ilklerin şehri Kars'a gelen Turistik Doğu Ekspresi'nin karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vali Polat, "Turistik Doğu Ekspresi Kars'ın marka değerini yükselten çok önemli bir yatırım. Kars Doğu'nun incisi, Türklerin Anadolu'ya ilk adım attıkları topraklar Ani, kristal karlar diyarı Sarıkamış, Çıldır Gölümüz inşallah yakın zamanda buz tutar üzerinde kızakla kayacağımız rekorlar deneyeceğimiz göle, gastronomi şehri kaz yemeğini herkesin tatmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu ise "Kars bizim için çok önemli, Türkiye'de ve dünyada bilinen bir turizm koridoru gerçekleşti Kars'ı çok seviyoruz ve sevdirmeye çalışıyoruz. İnşallah baharda yeni turizm koridorlarıyla Türkiye'ye hizmet vermeye çalışacağız yeni turizm ve kültür koridorları olacak Kars turu kadar güzel olmasını istiyoruz." diyerek karşılamalarından dolayı Karslılara teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.