KAFKASYA Haber Girişi : 13 Nisan 2018 12:30

Türk ekonomisindeki büyüme

Türk ekonomisindeki büyüme
Almanlar Türk ihracatçı ve sanayicileri yatırıma davet etti

Türk ekonomisindeki büyüme

KAFKAS HABER AJANSI

Almanlar Türk ihracatçı ve sanayicileri yatırıma davet etti

Türk ekonomisindeki büyüme Almanların radarında

Türk ekonomisindeki rekor büyüme Almanların radarına takıldı. Türk firmalarının Almanya’da yatırım yapmasını isteyen Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Türk yatırımcılara cazip taraflarını anlatmak için 6 ay arayla ikinci kez İzmir’e geldi.

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Stefan Rudolph’un başkanlık ettiği heyet 2017 yılı Ekim ayında yaptığı ziyaretin ardından tekrar İzmir’e geldi. Ege İhracatçı Birlikleri’nde Türk ihracatçıları ve sanayicileri ile bir araya geldi. Heyet, Türk girişimcilere Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin yatırım fırsatlarını anlattı.

Türkiye’nin en yoğun ticari ilişki içinde olduğu ülke Almanya

Toplantıda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, Türkiye’nin 2018 yılının Ocak – Mart döneminde gerçekleştirdiği 40 milyar dolarlık ihracatın 4 milyar dolarının Almanya’ya gerçekleştirildiğini, Türkiye’nin ihracatında Almanya’nın yüzde 10 pay aldığını, aynı dönemde Ege Bölgesi’nin ihracatında ise; Almanya’nın payının yüzde 12’ye ulaştığını kaydetti.

Hepimizin kazanması gerekiyor

Mecklenburg - Vorpommern Eyaleti’nin Ekonomi, Çalışma ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Stefan Rudolph, Türkiye’nin en önemli ekonomik merkezlerinden İzmir’de kısa bir süre sonra tekrar bir araya gelmekten mutlu olduklarını, 2017 yılında geldiklerinde İzmir’de somut anlaşmalara imza attıklarını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.