Türk Kızılay’ı Üniversite Butik Evi’nde öğrencilere kışlık giysi dağıtıldı

Türk Kızılay’ı Üniversite Butik Evi’nde öğrencilere kışlık giysi dağıtıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Türk Kızılay’ı Kars Şubesi arasında imzalanan Kızılay Butik İşbirliği Protokolü kapsamında Kampüs alanındaki Prof. Dr. Aba Müslüm Güven Stadyumu girişinde 15 Ocak 2020 tarihinde Türk Kızılay’ı Üniversite Butik Evi açıldı.

Türk Kızılay’ının 36’ncı Butik Evi şubesi her yıl belli aralıklarla üniversite öğrencilerine yardım dağıtıyor. Bu yıl da Pazartesi ve Perşembe günlerinde kapılarını öğrencilere açan Butik Ev’e gelenlere kışlık giysiler verildi. Öğrenciler butik eve geliyor kendi beğendikleri ihtiyaçları olan 4 parça giysiyi seçerek alıyor. Kızılay başkan yardımcısı Yasin Bakırhan, Kadın teşkilatndan Nuran Merkit ve Kızılay gönüllüleri öğrencilere yardımcı olarak kayıtlarını yapıp güle güle uğurluyorlar.

Kızılay başkan yardımcısı Yasin Bakırhan, “Bu sene Kızılay haftamızı Kafkas Üniversitesi’nde kutladık bu süre içinde de dönemssel butiğimizi açtık. Bu butiğimizde öğrencilerimize hediyelirini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bize müracaat ediyor ihtiyacına göre 4-5 parça tamamı birinci sınıf ürünlerden alıyorlar. Ürünlerimiz arasında kesinlikle ikinci el yoktur tamamı yenidir. Bu sene 211 KAÜ öğrencimize 2000’er TL de burs verdik. Yaklaşık 1 aydır butiğimizde öğrencilerimize yardımcı olmanın heyecanını yaşıyoruz. Rektörümüz, güzide hocalarımız, şubemiz başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız ve gönüllülerimizde birlikte bu faaliyeti yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Haftada iki gün Pazartesi ve Perşembe günleri butik açık ve şu ana kadar 800’ü aşkın öğrencimiz buradan istaifade etti. Öğrenci kendi kelip kendi zevkine göre ürünlerimizi kendisi seçiyor. Bizlerde böylesine anlamlı bir hizmeti öğrencilerimizin ayağına götürmüş olmanın mutlululuğunu yaşıyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.